Avto
2 ogledov

Ferrarijevo razkritje roadsterja

Ferrari je le razkril novega lepotca GT california, ki ga krasi trda zložljiva s Žurnal24 main
Po nekaj objavah vohunskih fotografij so pri Ferrariju le podlegli pritisku in končno objavili prve uradne fotografije novega ferrarija GT california.

Privlačni roadster je nadaljevanje zgodbe, začete z novo Ferrarijevo linijo iz leta 2004. Gre za nekaj za Ferrari radikalnih novosti. Zelo zanimiv je pogled pod motorni pokrov, bolje rečeno aluminij. Tam najdemo spredaj sredinsko postavljeni 4,3-litrski osemvaljni motor, ki ga bo kupec dobil v kombinaciji s sedemstopenjskim menjalnikom z dvema sklopkama.



Opremljen z direktnim vbrizgom goriva razvije 338 kW/460 KM pri 7500 vrt./min, pospešek do sto kilometrov na uro pa je okrogle štiri sekunde. Na seznamu novosti so še nove komponente obese, vključujoč multilink. Za dober občutek med vožnjo so tu sistem F1-Trac za nadzor stabilnosti vozila, prevzet z modela 599 GTB fiorano. Zavore brembo vključujejo keramične diske in so del standardne opreme. GT California je prvi model, pri katerem so pri Ferrariju posvetili več pozornosti ergonomiji in udobju. Tu mislimo na ergonomsko odmerjene sedeže, optimalno pozicioniran volanski obroč in vozniku prijazen informacijski sistem.



Uradna premiera ferrarija GT california je napovedana za jesenski avtomobilski salon v Parizu. Do takrat bo Ferrari po delih odkrival zanimive podrobnosti, povezane z avtomobilom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.