Avto
191 ogledov

Ford kuga prenovljena lovi premium tekmece

Ford kuga
1/9
Ford
Ford predstavlja prenovljen model kuga, s katerim so se pomaknili še stopničko višje proti premium razredu.

Ford je nekaj mesecev za ameriško različico, ki jo imenujejo escape, predstavil še evropsko izpeljanko suva, ki ga tostran luže kličejo kuga. Po zaslugi novosti pri Fordu upajo, da bodo kupce kradli tudi BMW X3 in audiju Q5.

Prenovljena kuga druge generacije (izvorni escape sega že v letu 2008) bo na zunaj razpoznavna po izstopajoči heksagonalni motorni maski z dvema letvicama, zašiljenimi LED dnevnimi lučmi in novim prednjim odbijačem. Tudi zadaj sveti na novo, drugače so oblikovana zadnja vrata. Nova so platišča in dodana še ena različica barve. 

Tretja generacija povezljivosti z avtom

Znotraj je tudi opazen znaten napredek, s katerim je kuga delno pridobila videz notranjosti iz mondea ali S-maxa. Premierno v evropskem modelu kuga uvaja Sync infotainment sistem tretje generacije z novo grafiko in zmogljivostmi pri podajanju koristnih informacij (vreme, glasba, POI, Apple CarPlay, Andorid Auto ...), zaslon je velik, fizičnih stikal manj, ročna zavora je odslej elektronska. 

Ford kuga | Avtor: Ford Ford
V primeru avtomatskega menjalnika bodo ob volan nameščene še ročice za ročno pretikanje, kuga oslej pozna tudi inteligentno osvetljevanje ceste po vzoru mondea, hkrati uvaja še kopico drugih asistenčnih sistemov za udobno in varnejšo vožnjo. 

Novi najmanjši bo najbolj prodajan

Največja novost pod pokrovom je opcija 1,5-litrskega varčnega dizla z 88 kW (120 KM), ki pomeni razširitev ponudbe navzdol in bo hkrati po napovedih med najbolj zaželenimi različicami. Močnejša dizla imata dva litra prostornine in 110 kW (150 KM) oziroma 132 kW (180 KM) moči, na razpolago so tudi 1,5-litrski turbo motorji. 

Kuga bo na voljo kupcem v drugi polovici leta, prvič pa jo bo moč otipati že na skorajšnjem salonu v Ženevi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1