Avto
9043 ogledov

Gasilec z vodnim topom obračunal z zijali med vozniki

Nemški gasilci
Gasilec je med posredovanjem v hudi prometni nesreči, v kateri so umrli trije ljudje, zaradi zijal med mimovozečimi vozniki izgubil živce.

V Nemčiji poteka debata o odgovornosti voznikov in upravičenosti posredovanja gasilca, ki se je na lastno pest odločil obračunati z zijali med vozniki. Minuli četrtek je pri mestu Ashafenburg na Bavarskem na avtocesti prišlo do hude prometne nesreče, v kateri so umrli kar trije ljudje.

Reševalci, gasilci in policisti so se kar 12 ur trudili reševati poškodovane iz zmaličene pločevine, pri čemer so videli pretresljive prizore. 

reševalna vaja Gasilci Avto Ko gasilec sleče uniformo, se njegov pekel šele začne

Vse skupaj so poslabšali še mimovozeči vozniki, ki so mimo kraja nesreče vozili počasi ali celo ustavljali, da so pasli oči na žrtvah. Številni so fotografirali prizorišče, še posebej očitno je bilo to pri voznikih tovornjakov, piše Tagblatt.de. Eden od voznikov naj bi med vožnjo mimo dobesedno leže visel iz kabine, da bi lahko bolje posnel dogajanje. 

Nekemu gasilcu je ob teh prizorih zavrela kri, zato je v stoječe avtomobile uperil cev in odprl vodo. Vsakomur, ki si je še drznil ustaviti, je zalil stranska stekla. 

Posredovanje gasilca pa se je po končani intervenciji znašlo v središču debate o upravičenosti takšnega odziva. Policija je kritizirala njegovo početje in opomnila, da so za vzpostavljanje varnosti in redu ob takšnih intervencijah odgovorni policisti. Gasilca pa je vzela v bran lokalna gasilska organizacija in njegovo dejanje opisala kot nekaj povsem spontanega, a s človeške plati razumljivega glede na stres, ki ga je moralo moštvo doživljati pri izrezovanju trupel, medtem ko so številni vozniki vse skupaj jemali kot popestritev. 

gasilci Dragi politiki Slovenija Pretresljiva izpoved gasilca: A poznate ta občutek?

V Nemčiji veljajo od maja ostri predpisi, če kdo v primeru nesreče onemogoča posredovanje reševalcev, vključno s pasenjem zijal. testirajo pa tudi uporabo podobnih zastorjev, kot jih pri nas že nekaj časa v primeru hudih nesreč uporablja Dars.

Tesla Avstrija Avto Avto je moralo gasiti 35 ljudi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Pepe007 07:45 15.november 2017.

    Stvar je treba zmeraj rešit nekje drugje. V tem primeru bi rekel, da slikajo, ker računajo, da bodo mogoče uspeli sliko prodati medijem. Urediti, da ni objave teh fotk v medijih in verjemite, da bo le še malokdo slikal. Sploh ...prikaži več če bi uspeli vplivati tudi na družabna omrežja.

  • Avatar Zala
    Zala 19:46 14.november 2017.

    Stekli psi. Upam, da je bilo osvežitve deležno tudi katero od zijal z odprtim oknom. Kje se je izgubilo sočutja do sočloveka?