Avto
77 ogledov

Gliser za izlete ali zabavo

Na voljo so štirje bencinski in dva dizelska motorja. Žurnal24 main
Navtični zanesenjak Henri Jeanneau je leta 1957 naredil svoj prvi lesen čoln. Leto pozneje je v starem skladišču blizu železniške postaje v Les Herbiersu že stala njrgova prva tovarna plovil.

Dve leti pozneje je Henri Jeanneau iz čiste radovednosti naredil svoj prvi stekloplastični trup. Leta 1963 je bila zgrajena tovarna v Aveniji des Sables, na sedanjem naslovu Jeanneaua. Prve jadrnice so predstavili leta 1964, legendarna sangria pa je bila narejena šest let pozneje. Prodali so kar 2700 primerkov, kar je pomenilo utemeljitev Jeanneaujeve zahteve po udejanjenju koncepcijskih in konstrukcijske karakteristik, ki jih je iskal širok krog navtikov.

Lani je ladjedelnica Jeanneau, kot del koorporacije Beneteau Group in kot svetovni gigant v proizvodnji plovil, slavilo zlato obletnico obstoja. Celoa leto 2007 so obujali spomine na evolucijo motornih plovil in jadrnic od začetka do danes.

V zadnje pol stoletja je Jeanneau zgradil pet tovarn z več kot 2.000 zaposlenimi, ki letno proizvedejo več kot 5.000 plovil in mrežo zastopnikov v 45 državah. Tržišču ponujajo več kot 50 različnih modelov v razponu od pet do 15 metrov. Čeprav je podjetje slavo poželo z jadrnicami ima Jeanneau veliko paleto motornih čolnov razdeljenih v pet kategorij - – Runabout, Cap Camarat, Leader, Merry Fisher in Prestige.

Notranjost je udobna in funkcionalna.

 
Dostopno in udobno
V kategorijo leader spadajo gliserji s kabino v premcu in z zunajladijskimi ali ladijskimi motorji. Temeljijo na preprosti zamisli – so gliserji, ki so v vsakem trenutku sposobni za plovbo in so že v standardnem paketu opremljeni s široko paleto opreme, ki jim to omogoča. Možno jih je kupiti po zelo dostopni ceni.

Namenjeni so krajšim izletom ob obali, smučanju na vodi in športnemu ribolovu. Model 805 je bil predstavljen že leta 2000 na navtičnem salonu v Lizboni. Kljub osemletnemu stažu je še vedno popularen. S svojimi lastnostmi, predvsem pa kokpitom kot osrednjim mesto celodnevne socializacije celotne posadke zadovoljuje potrebe širokega kroga navtičarjev.

Leader 805 je dostopen širokemu krogu kupcev.

 
Glede na raven opreme, udobje v notranjosti in velikosti ga lahko brez pomislekov uvrstimo med manjše (žepne) odprte gliserje. Notranjost je razdeljena na dva dela; na salon v premcu in ležišče s priročno kuhinjo in ločenimi toaletnimi prostori.

Srednja kabina ima dvojno ležišče in omaro za visečo garderobo. Veliko pozornosti so posvetili kokpitu, še posebej udobnemu delu na krmi, kjer je ob komfortnem sedalnem delu v obliki črke U z ovalno mizo še ležišče za sončenje. Kupec lahko izbira med štirimi različicami bencinskih in dveh dizelskih motorjev. Zahtevnejši kupci lahko naročijo tudi dvojne Volvove motorje moči dvakrat po 205 KM. Leader 805 v dolžino meri 7,8 metra, širok je 2,98, gaz pa meri 0,52 metra. Standardna posoda za gorivo ima tristo litrov prostornine, za vodo pa sto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.