Avto
10361 ogledov

Golfa, kakršnega smo poznali do zdaj, ne bo več

Volkswagen golf Saša Despot
Volkswagen je v povezavi z golfom sprejel odločitev, ki smo jo v dobi prehoda na električne avtomobile pričakovali.

Volkswagen ne namerava razviti nove generacije motorja z notranjim zgorevanjem za svoj legendarni model avtomobila golf. To je v nedeljo za avtomobilsko publikacijo Automobilwoche povedal vodja znamke Thomas Schaefer. S tem se bo končala proizvodnja golfa, kot smo ga poznali vse od leta 1974 dalje.

Volkswagen ID.3 Premiera Avto ID.3 "druge generacije" zdaj lahko celo polni hišo

Golf osme generacije, ki je trenutno v proizvodnji, bo torej zadnja različica kombilimuzine z motorjem z notranjim zgorevanjem, naslednje leto pa se pričakuje še ena serija posodobitev.

"S tem bo golf na prodaj do konca desetletja. Nato bomo videti, kako se bo ta segment razvijal," je dejal Schaefer. "Če se bo svet do leta 2026 ali 2027 razvijal popolnoma drugače, kot je pričakovano, bi lahko razvili popolnoma novo vozilo - vendar mislim, da se to ne bo zgodilo. Za zdaj tega ne pričakujemo," je dodal.

VW ID.2 | Avtor: Volkswagen Volkswagen

VW ID.2 Ljudski EV Avto Volkswagen razkril električni avto s ceno za množice

Ime golf ne bodo pokopali

Volkswagnova odločitev, da ne bo vlagal v nadgradnjo golfa, desetletja najbolj prodajanega avtomobila v Evropi, je kazalnik preusmeritve naložb proizvajalca avtomobilov od motorjev z notranjim zgorevanjem k znižanju stroškov električnih vozil.

Volkswagen golf MQB Avto Volkswagnova poteza, ki je spremenila avtomobilski svet

Znamka Volkswagen, ki je del skupine Volkswagen, cilja na 80-odstotno prodajo električnih vozil v Evropi in 55-odstotno v Severni Ameriki do leta 2030. Hkrati z omenjenim datumom skupina cilja na 50-odstotno prodajo električnih vozil po vsem svetu.

Thomas Schäfer Znana okvirna cena Avto Volkswagen najavil še cenejše EV vozilo, znana okvirna cena

Proizvajalec avtomobilov namerava obdržati ime golf, ki ga bo uporabil pri prihodnjem električnem modelu. To naj bi se zgodilo leta 2028, je dejal Schaefer.

Do leta 2026 naj bi Volkswagen predstavil 10 novih električnih modelov, vključno z baterijsko električnim avtomobilom za manj kot 25.000 evrov.

Komentarjev 1
  • Ikoz 08:28 03.april 2023.

    Končno konec teh švabskih jajc TDI