Avto
119 ogledov

Hrvati ponujajo polete do vesolja z vojaškimi letali

Po neuradnih informacijah naj bi hrvaška miga v slovenski prostor vstopila na ob Žurnal24 main
Turistična agencija Mytravel iz Reke ima v svoji ponudbi tudi polete na rob vesolja. Pravijo, da za razumno ceno.

"Si želite poleteti med zvezde in se počutiti kot astronavti? Naš program je kratek, cena pa razumna," so na svoji spletni strani zapisali v agenciji iz Reke, kjer let do roba vesolja ponujajo v ruskih vojaških letalih MiG-29 in MiG-31.

In kaj je razumna cena? Od 10 tisoč evrov do 20 tisoč evrov. Za dobrih 300 evrov doplačila si lahko omislite pilotski kombinezon z lastnim podpisom, posnetek vašega poleta na DVD vas bo stal dodatnih 600 evrov, piše hrvaški Večernji list, kjer so zapisali tudi, da v agenciji obljubljajo adrenalinsko doživetje, akrobacije, letalo prebije zvočni zid.

Letala proti vesolju vzletajo iz zračne baze v ruskem mestu Nižni Novgorod, mestu v dolini reke Volge. Pred poletom je obvezen zdravniški pregled.

Lastnik agencije znani glasbenik

"V svoji ponudbi sem želel nekaj novega, drugačnega od ostalih, " je za hrvaški časopis pojasnil lastnik agencije Bobo Grujičić, glasbenik, ki je nastopal v skupinah Let 3, Kojoti ...

Zaenkrat storitve hrvaške agencije ni sprejel še noben Hrvat, a Grujičić verjame, da bo v prihodnosti drugače, saj pravi, da se je v agencije oglasilo sedem resni interesentov. "Kolikor mi je znano, je en Hrvat vplačal let v vesolje preko ameriškega podjetja Virgin, ki za storitev računa več kot 250.000 evrov."

Ruski partnerji s katerim Grujičić sodeluje in s katerimi želi pošiljati turiste iz Hrvaške na adrenalinsko potovanje, v zadnjem času z vojaškimi letali najpogosteje prevažajo bogate Indijce, ki se ukvarjajo z internetno tehnologijo. "To so novopečeni bogataši, ki so denar zaslužili z računalniškimi igricami. Oni raje porabijo denar za takšno potovanje, kot za nakup novega avtomobila," dodaja Grujičić.

Komentarjev 4
  • KLOBO 18:45 06.maj 2015.

    A res tvoj možganski doseg ne seže dlje od JJ !!??? Bogi !!

  • francl12 16:24 06.maj 2015.

    dajmo s prispevki zbrat in plačat enosmerno karto vsem veleumnim politikom!

  • dragec 15:31 06.maj 2015.

    Lahko zapeljejo našega JJ