Avto
7887 ogledov

Hrvati vozijo "kante"

Hrvaška tablica Profimedias
Običajni Hrvati vozijo "stare kante", piše hrvaški medij, ki je objavil statistične podatke o povprečni starosti vozil s hrvaškimi registrskimi tablicami.
BMW X7 Leto 2018 Avto Avtomobili, ki leta 2018 prihajajo v slovenske prodajne salone

Na Hrvaškem so lani beležili povečano prodajo novih avtomobilov, ki pa se ni povečala na račun povečanja prodaje novih vozil fizičnim kupcem, pač pa so nova vozila registrirali predvsem tisti, ki se ukvarjajo s prevozi in izposojo vozil.

Najboljši avtomobili leta 2017 Avto Najboljši avtomobili leta 2017

Na Hrvaškem ima sicer registrske tablice 2.065.038 motornih vozil, povprečna starost vozila pa je kar 13,99 let. Hrvaški avtomobilistični spletni medij Auto Start navaja, da je povprečna starost osebnih vozil in lahkih gospodarskih vozil, namenjenih prevozom potnikov (z do osmimi sedeži) 12,99 let, takih pa je na Hrvaških cestah kar 1.567.883. Več kot desetletje je starih skoraj milijon in sto tisoč vozil.

Registrska tablica Avto Najdražji avtomobili, ki so dobili slovenske tablice

Še leta 2008 bila povprečna starst voznega parka 9,83 let. Obregnili so se tudi na avtobuse, ki jih je 5054. Njihova povprečna starost je 12,02 let, podobno pa je tudi s težkimi tovornimi vozili z največjo dovoljeno težo nad 12 ton, ki so v povprečju stari več kot 12 let, manjši tovornjaki pa so v povprečju stari že skoraj 18 let. Še slabše je stanje na področju kmečke mehanizacije. Hrvaški traktor je v povprečju star 30,7 let, še navaja hrvaški spletni portal.

Tesla S Legenda Avto Legenda avtomobilizma: Čim prej kupite teslo
 
Komentarjev 1
  • tudbognasvečnereši 09:17 21.februar 2018.

    Res je, običajni Hrvati imajo starejše avte kot Slovenci, saj jim standard tega ne omogoča, res je pa tudi da pri Hrvatih avto ni statusni simbol, kot pri slovenčkih, zato tudi ne kupujejo avte, pri nas pa morajo takoj po ...prikaži več novi avto, ker ga sosed že kupil.Potem pa nimajo niti za preživetje.