Avto
18187 ogledov

Avtomobili, ki leta 2018 prihajajo v slovenske prodajne salone

BMW X7
1/22
BMW
Preverili smo, kaj nam bo leto 2018 prineslo na področju avtomobilskih novosti.

Alfa Romeo

Modelskih novosti ni za pričakovati, zato pa bodo na trg prišle posebne serije mita, giuliette, giulie, stelvia in tudi 4C. Obeta se tudi posebna serija giulie in stelvia quadrifoglio.

Audi

Leto 2018 bo za znamko Audi izjemno bogato z novimi modeli in tudi zato zelo pomembno. Že februarja prihajajo povsem novi audi A8, tudi RS4 avant in prvi audi R8 RWD. Marca sledi povsem novi A7, maja pa A6. Junija oziroma julija lahko pričakujemo še eno veliko novost, to je model Q8. V poletnih mesecih prihajajo še prenovljeni TT, septembra pa novi karavanski A6 avant in tudi A8 e-tron (plug-in hybrid). Nič manj bogata ne bo jesen. Oktobra prihaja novi Q3, novi RS5 sportback in prenovljeni TT RS, novembra povsem novi A1, pa Q5 e-tron (plug-in hibrid), decembra pa prenovljeni R8 coupe in spyder, načrtovan je tudi prvi 100 % električni športni terenec SUV (audi e-tron quattro), ki pa ga bodo v Sloveniji skoraj zagotovo uvajali na trg po novem letu.

Audi A7 sportback | Avtor: Audi Audi

BMW

Prvi vrhunec leta bo marec, ko se bo predstavil BMW X2. Velika novost v drugem kvartalu leta bo BMW M5 in v maju še BMW i8 v izvedenki roadster in coupe. Pri BMW za leto 2018 napovedujejo še prihod nove BMW serije 8 in začetek proizvodnje popolnoma novega modela BMW X7, ki pa ga bomo verjetno v Sloveniji pričakali v začetku leta 2019.

Citroën

Meseca maja k nam prihaja novi C4 cactus, gre za drugo generacijo modela z „bodicami“. Težko pričakovana novost za slovenske družine z velikimi potrebami bo novi berlingo (osebni s sedeži), ki prihaja sredi leta. Oktobra mu bo sledil še dostavni berlingo.

BMW X2 | Avtor: BMW BMW

Dacia

Močan prodajni adut znamke, ki so jo tudi Slovenci toplo sprejeli v zadnjem desetletju, bo povsem novi duster, ki ga na cestah lahko pričakujemo že v februarju. Pri romunski znamki v lasti Renaulta so nam za naslednje leto pripravili še omejeno serijo vozil dacia black&white.

Fiat

Po z novostmi bogatem letu 2017 bo 2018 leto zatišja pri italijanskem proizvajalcu vozil. Poleti k nam prihaja prenovljeni križanec 500X, bodo pa pri Fiatu ponudili kopico novih motorjev in tudi posebnih izvedenk svojih najbolj prodajanih modelov (500, 500L, 124 spider …)

Ford

Fordove novosti v letu 2018 marca začenja nova generacija kompaktnega križanca ecosport, ki bo zdaj z dinamičnim pristopom končno pihal na dušo slovenskih voznikov. Prav tako marca prihaja model tourneo custom, mesec kasneje pa bomo lahko pozdravili novi izvedenki fieste (active in športno ST). Aprila sledi prenovljeni mustang, v septembru in oktobru pa vroča novost, focus in connect/courier.

Honda

Predvidoma v prvi polovici prihodnjega leta prihaja honda civic z dizelskim motorjem in jazz 1,5. Predvidoma v drugi polovici leta prihaja povsem nova honda CR-V

Hyundai

Novosti pri Hyundaiu ne bo zmanjkalo. Leto 2018 z novo izvedenko odpira model i30 fastback, prav tako januarja oziroma najkasneje februarja pa prihaja še ioniq v različici priključnega hibrida. Junija sledi santa fe in mesec kasneje prenovljeni i40. Poleti pričakujemo model na gorivne celice (vodik) katerega ime še ni znano. Proti koncu poletja sledi še prenovljeni i20 in prenovljeni športni terenec tucson. September bo prinesel še povsem električno kono.

Dacia duster | Avtor: Dacia Dacia

Jaguar

Že po novem letu na trg prihaja kompaktni križanec jaguar E- pace, ki mu bo v drugi polovici leta sledil električni I-pace. Izdelovali ga bodo v Magnini tovarni v Gradcu.

Kia

Januarja prihaja najbolj ekskluziven serijski Kiin model do zdaj, stinger. Aprila mu sledi rio GT-line, vrhunec leta pa bo junija oziroma julija, ko bodo predstavili povsem novo generacijo cee'da. Septembra prihaja prenovljeni sportage in novembra limuzinska optima. Leto bodo zaključili naelektreno z električnim nirom EV, ki pa k nam utegne zaviti januarja 2019.

Land Rover

V marcu lahko pričakujemo prenovljeni luksuzni športni terenec range rover sport.

Lexus

Januarja k nam prihaja prestižna limuzina LS, ki ji bosta maja oziroma decembra sledila veliki športni terenec RX L in še ena prestižna limuzina ES.

Jaguar i-pace | Avtor: Jaguar Jaguar

Mercedes-Benz

V premium razredu vozil se bo sodeč po najavah Mercedesa bila velika bitka. V ospredju bodo novi modeli razreda X, A in G kot tudi oblikovna prenova družine razreda C. Največ novosti lahko pričakujemo v prvi polovici leta, zagotovo pa bodo oči avtomobilskih navdušencev uprte v novi Mercedes AMG GT4, ki ga bodo razkrili v septembru. Januar začenjata prenovljena S kupe in S kabriolet in prvi pick-up mercedes-benz razred X. Naslednja novost je povsem novi CLS (april), sledita mu novi razred A in razred G. Junija prihaja novi sprinter, jeseni pa prihaja osvežitev za družino mercedes-benzov razreda C. Ob koncu leta prihajata še novi mercedes AMG GT4 in limuzinski razred A.

Mazda

Prva novost bo rahlo prenovljena mazda CX-3, ki jo bomo pričakali v prvi polovici leta, za drugo polovico leta pa je moč pričakovati limuzinsko mazdo6 in morda ob koncu leta tudi povsem novo generacijo mazde3.

Mercedes-Benz CLS | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Mitsubishi

Največja novost prihaja prav ob začetku leta, in csicer novi križanec eclipse cross.

Nissan

Nova generacija povsem električnega leafa bo največja novost japonskega proizvajalca vozil, ki je s tem pokazal, kako resno misli z električnimi vozili. Leaf bo na voljo predvidoma aprila oziroma maja. Januarja prihaja še prenovljeni x-trail.

Opel

Z začetkom prihodnjega leta bodo v Oplove prodajne salone zapeljali novi vivaro tourer, life in combi+, v drugi polovici leta pa še novi combo, ki bo tokrat plod sodelovanja s PSA Peugeot Citroënom. V začetku leta 2018 prihajajo še nove različice modelov insignia country tourer, Insignia Gsi), predstavili pa bodo tudi nove motorje (grandland X z novim najmočnejšim dvolitrskim dizelskim motorjem s 130kW/177KM in 8-stopenjskim avtomatskim menjalnikom).

Peugeot

Pri Peugeotu bo maja na trg prišel popolnoma novi partner tepee, jeseni pa še partner furgon. Ob koncu leta se lahko nadejamo še nove generacije modela 508.

Renault

Decembra letos so predstavili omejeno serijo clio i feel slovenia, s katero najbolj resno računajo v letu 2018. Marca prihaja športni twingo GT z EDC samodejnim menjalnikom in megane R. S. Aprila sledi omejena serija vozila Renault limited, konec leta pa prihaja prenovljeni športni terenec kadjar.

Nissan leaf | Avtor: Nissan Nissan

Seat

Novosti španskega proizvajalca vozil se bodo začele v drugi polovici leta. Najprej bodo ponudili nov nivo opreme za ateco (cupra), edina prava novost pa bo ob koncu leta večju SUV, ki bo nastopal v enem razredu višje od atece. Ime še ni znano.

Subaru

Konec januarja prihaja v prodajo novi XV, to pa je za zdaj edina Subarujeva novost v letu 2018.

Suzuki

V tretjem kvartalu leta k nam prihajata prenovljena vitara in povsem novi jimny.

Škoda

Pri znamki Škoda v naslednjem letu pričakujejo zgolj prenovljeno fabio. Na trg naj bi prišla predvidoma julija. 

Volvo

Volvo XC40, ki je bil predstavljen letos, pride na naše ceste v začetku leta 2018. Prav tako bosta v prvem kvartalu leta predstavljena V60 in V60 cross country. V60 na ceste prihaja v drugem kvartalu, cross country različica pa ob koncu leta. V prvi polovici leta bo predstavljen še S60.

Volkswagen

Januar bo v znamenju kompaktnega križanca T-roc. Junija prihaja povsem novi touareg. V začetku leta bo pri nas tudi prenovljeni passat. Večja novost sledi septembra, ko bo predstavljen t-cross, kdaj točno bo prišel v Slovenijo, še ni znano.

Toyota:

Toyota bo imela, kar zadeva novosti, bolj sušno leto. Julija bodo predstavili malega ayga.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice