Avto
14 ogledov

Insignie premajhne za nemške policiste

Opel insignia sports tourer Opel
Ni nam znano, ali nemški policisti, tako kot ameriški, obožujejo krofe ali morda bolj klobase, a to ni razlog, da nimajo dovolj prostora v novih policijskih vozilih. Nazaj bi radi stare avtomobile.

Konec leta 2010 je nemško notranje ministrstvo za potrebe policistov naročilo 800 modelov opel insignia sports tourer v skupni vrednosti 25 milijonov evrov. Do zdaj so jim dostavili le četrtino vseh vozil, pa še teh bi se radi policisti znebili.

Nemški mediji kot vzrok za to navajajo, da policisti ne morejo sedeti na sedežih karavanske insignie, ki je sicer prejela številne evropske in svetovne naslove za najboljši avtomobil v različnih kategorijah. Opel se je celo pohvalil, da je v tehnologijo ergonomskih sedežev vložil 50 milijonov evrov. Težava je v tem, da so sedeži z vso opremo, ki jo policisti nosijo okoli pasu, od pištole, lisic, palice in svetilke do drugih pomagal, za njih preozki.

Policisti naj bi celo izjavili, da bi se na račun udobnosti in preglednosti raje vozili z opel zafirami, ki so jih imeli v voznem parku pred tem. Na ministrstvu so že zavrnili vsako možnost prekinitve pogodbe, kar pomeni, da se bodo morali policisti navaditi na svoje nove avtomobile.

Komentarjev 1
  • Srečni Felix 15:22 30.april 2012.

    Naj se vozijo s Škodami, Poli, Clii, Golfi III, Golfi II, Touaregi, Nissani, R.Masterji, Citroen Jumperji, .., kot se naši!