Avto > Iz druge roke
31781 ogledov

Avtoradii so preteklost - tatovi imajo nove tarče

Drugouvrščeni tekmovalec na zadnjem turnirju poletne lige bo prejel avtoradio Pi Žurnal24 main
Napredku avtomobilske industrije se prilagajajo tudi tatovi. Francoski policisti so bili začudeni, ko so videli, kaj so postale nove tarče avtomobilskih tatov.

Če so tatovi v preteklosti na veliko kradli avtoradie, ki so v vozilih s prihodom multimedijskih sistemov preteklost, so zdaj očitno tarče postali prav slednji. Avtomobilski deli so velik posel, kar so prepoznali tudi tatovi.

Tatovi avtomobila keyless Avto Tudi slovenski policisti zaznavajo številne kraje posebnega avtomobilskega dela

Policija v francoskem Saint-Etiennu je z objavo na družbenih omrežjih opozorila na skrb vzbujajoč pojav - kriminalci ne oklevajo, da bi popolnoma odstranili celotno sredinsko konzolo, vključno z multimedijskim sistemom. Na udaru naj bi bili zlasti modeli skupine Volkswagen.

Avto Avto deli zaradi tatov dobili PIN kode

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Razbito okno in razstavljena sredinska konzola - prav to je bil prizor, na katerega so nekateri vozniki v Saint-Etiennu naleteli, ko so želeli vstopiti v svoj avtomobil. Da bi to preprečili, se je policija odločila, da na svojem Twitter profilu na nevarnost opozori lastnike vozil.

Auto Wallis Ljubljana servis mehanik Avto Avtomobilski tatovi so imeli lani eno veliko tarčo

Francoski policisti opozarjajo, da so ogrožene vse znamke vozil, na fotografiji, objavljeni na Twitterju, pa je notranjost "oropanega" mercedesa. Kot še opozarjajo policisti tatovi kradejo komponente, ki so iskane na črnem trgu. Veliko povpraševanje naj bi bilo prav po zaslonih oziroma multimedijskih sistemih.

Komentarjev 7
  • LukaMB 23:22 21.avgust 2021.

    Bolano in časovno potratno, te sistemi imajo e-sim kartico in tracking/gps ter svojo ID številko. Poleg tega da kradejo, so očitno še dobri hackerji, saj morajo na sistemu marsikaj nastaviti in zaobiti zaščito ter spremeniti v najmanjšo roko nekaj podobnega ...prikaži več kot IMEI in vplivati na samo programsko kodo.

  • rd2dmk2 22:47 21.avgust 2021.

    še en razlog da se me kupi električnega.. kaj bo, ko zjutraj ne bo več baterije.....

  • jakec1575 22:36 21.avgust 2021.

    Obstaja pomanjkanje cipov in ocitno tudi led