Avto
19 ogledov

Iz Revoza tudi električni twingi

Žurnal24 main
Tuji spletni portali, specializirani za pokrivanje avtomobilizma, so za leto 2013 že najavili prihod nove generacije renault twinga, ki naj bi še naprej prihajal iz Slovenije.
Pri Revozu so potrdili, da bodo v letu 2013 začeli proizvodnjo novega twinga in štirisedežnega smarta, ki bosta nastajala na skupni konstrukcijski osnovi.

Tuji mediji poročajo, da bo nova generacija twinga za prve kupce nared v drugi polovici leta 2013.

Novinec bo plod sodelovanja naveze Renault-Nissan in Daimler. Novi twingo bodo še naprej proizvajali v Revozu iz Novega mesta. Nove informacije so, da naj bi bila nova generacija nekoliko krajša od aktualnega modela, prihodnji twingo naj bi imel štiri vrata, med motorji pa izpostavljajo trivaljni bencinski motor. Kasneje naj bi na trg prispel še povsem električni twingo.

Twingo z najboljšimi rezultati
Čeprav je bil Revoz skupaj s še nekaj evropskimi tovarnami izjema v avtomobilski industriji, saj je v kriznem obdobju dosegel najboljše rezultate v zgodovini podjetja, pa je v naslednjih dveh letih pričakovati občuten upad proizvodnih količin. "Subvencioniranje nakupa novih avtomobilov se konec leta izteče še v zadnjih državah, ki so ga obdržale, ob tem pa twingo, naš količinsko najpomembnejši model, prehaja v drugo polovico življenjskega ciklusa, ko naročila praviloma upadajo," so pojasnili v Revozu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.