Avto
5222 ogledov

Iz tega bo leta 2025 nastal serijski avto

Nissan concept 20-23
1/12
Nissan
Nissan je predstavil atraktivni concept 20-23, ki napoveduje naslednico micre. Hkrati je znamka sporočila, da odslej vse stavi le še na elektriko.

Nissanovi oblikovalci so si dali duška! Concept 20-23 je prototip manjšega avta z dirkaškim videzom, a pod goro športnih rekvizitov je moč razpoznati linije naslednje generacije manjšega serijskega vozila, namenjenega evropskemu trgu. Gre za električni avto, ki bo nasledil sedanjo micro in bo pomenil vstopni model v Nissanovi ponudbi. 

Avto bodo izdelovali v navezi z Renaultom v francoski tovarni v Douaiju, na cesti ga lahko pričakujemo leta 2025. Seveda je mogoče z gotovostjo trditi, da si bo veliko tehnologije delil z modelom renault 5, ki prihaja prihodnje leto. 

Nissan concept 20-23 | Avtor: Nissan Nissan
Nissan concept 20-23 | Avtor: Nissan Nissan

Generalni direktor Nissana Makoto Uchida je ob tem premieri koncepta dejal, da je znamka trenutno na odločilni točki, ki pomeni prehod le še v dobo baterijskih vozil. "Poti nazaj k vozilom na termični pogoni ni več," je zatrdil in dodal jasno napoved: "Nissan bo v Evropi z letom 2030 prodajal le še baterijske modele. Verjamemo, da je to prava odločitev za posel, naše stranke in planet."

S tem je znamka, ki je veljala za enega od pionirjev na področju baterijskih vozil, izenačila načrte s svojim tesnim partnerjem Renaultom. O letu 2030 kot prelomnem govorijo tudi pri Fordu, Stellantisu in Volvu.

Vsak naslednji predstavljeni Nissan za Evropo bo sicer odslej uporabljal le še električni pogon.

Nissan concept 20-23 | Avtor: Nissan Nissan
Nissan concept 20-23 | Avtor: Nissan Nissan

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Suli
    Suli 19:15 26.september 2023.

    Bravo! Pri nissanu pa niso suhoparni pri oblikovanju. Koncept je za razliko kot pri nekaterih drugih znamkah vsaj podoben avtu in ni brezobličen (brez duše), ko ne veš čemu je stvar podobna🤔