Avto
3651 ogledov

Janković nad voznike s še enim radarjem na treh lokacijah

Radar v Ljubljani Saša Despot Radar v Ljubljani
MOL je objavil razpis za nakup zmogljivega merilnika hitrosti.

Ljubljanska občina je objavila javno naročilo za nabavo treh ohišij in merilnika hitrosti. Slednji mora biti precej zmogljiv, saj glede na razpisne pogoje želijo, da meri na "dveh ali več" voznih pasovih hkrati in na fotografiji, ki jo naredi s svojo kamero, med več zaznanimi vozili jasno zabeleži kršitelja. 

Med zahtevami je tudi, da mora radar znati ločevati med različnimi kategorijami vozil in imeti takšne tehnične rešitve, da ga je mogoče enostavno premeščati med lokacijami. 

Merilnik bo očitno namenjen le za stacionarno rabo, v ta namen MOL kupuje tudi tri ohišja, za katera pa še noče navesti, kje jih bodo postavili. Ta ohišja morajo biti na zahtevo MOL prilagojena tako, da bodo lahko nanje priklopili tudi števce prometa in sistem za zaznavo vožnje v rdečo luč. 

Kot zagotavljajo na MOL, jih je pri nabavi dodatnega merilnika vodila izključno želja po izboljšanju prometne varnosti, čeprav ni skrivnost, da je prvi stacionarni merilnik, ki so ga nabavili pred slabim letom, v komaj nekaj mesecih zaradi številnih zaznanih kršitev na Dolenjski in Celovški cesti, ter na Roški cesti hitro "izplačal" in v blagajno MOL doprinesel več sto tisoč evrov glob. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
 • blueone 18:53 02.julij 2018.

  A so na nevarnih odsekih?

 • Avatar Darko Capek
  Darko Capek 18:20 02.julij 2018.

  gnida lopovska

 • Baubau 17:35 02.julij 2018.

  Tudi tebi bo odzvonilo,lopov.....