Avto
44116 ogledov

Janković uvaja novo kazen za voznike

E-skiro Profimedia
Kandidatov za globo 40 evrov je precej.

Ljubljanski mestni svet bo na predlog mestne uprave čez nekaj dni obravnaval predlog sprememb odloka o urejanju prometa. Ta med drugim uvaja novo globo za vse, ki bodo parkirali električni skiro izven za to predvidenih mest. 

Kršitelj bo prejel globo v višini 40 evrov, poroča STA. To bo veljalo za električne skiroje za izposojo in tiste v zasebni lasti. "Ko bo vreme primerno, bomo zarisali te prostore tudi za skiroje," je povedal ljubljanski župan Zoran Janković. Parkiranje skirojev v teh območjih bo brezplačno.

Na občini želijo preprečiti, da bi zasebni ali izposojeni skiroji ležali po vseh koncih mesta. Skiroje, ki bodo parkirani izven določenih območij, pa bo podjetje Voka Snaga "naložilo in odpeljalo". Ob prevzemu odpeljanega skiroja pa se bo dodelila tudi globa, je pojasnil Janković.

e-skiro | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Pričakujejo, da se bo večina "držala tega reda". Ob tem je župan spomnil, da so v 11 letih uporabe sistema BicikeLJ le eno kolo našli v Gruberjevem prekopu, vsa ostala pa so uporabniki vedno vrnili na stojala. Ob izginotju izposojenega kolesa sicer uporabniku zaračunajo 350 evrov.

Janković je dejal, da ima tudi Bolt prakso, da če pristojni odpeljejo skiro, ki ni bil na pravem mestu, Bolt plača globo občini, denar pa izterja od uporabnika.

Predlog sprememb prometnega odloka sicer prvič uvaja tudi globe za tiste, ki bi brez dovolilnice zapeljali v cono 1 z vozilom mase nad 3,5 tone, delovnim strojem ali traktorjem. Globa za kršitelje bo 160 evrov. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 75
  • sam1 11:39 22.maj 2023.

    Izkopana luknja je vedno globja in le vprašanje časa je,kdaj se ne bo več izkobacal iz nje-še dobro,da bo kmalu gotov novi "hotel" ,bo lahko eden prvih gostov......

  • Avatar Minovak
    Minovak 10:18 22.maj 2023.

    Ljubiti nekoga, ki te ne mara je isto, kot na železniški postaji čakati na letalo.

  • Avatar karjola
    karjola 06:30 22.maj 2023.

    Kaj jočete, sej ste ga hoteli za župana