Avto
23 ogledov

Jezni, ker morajo plačati za zrak v pnevmatikah

Polnjenje pnevmatik z zrakom Shutterstock
Nekateri bencinski servisi v Nemčiji so že lani začeli zaračunavati polnjenje zraka v pnevmatikah. Ameriška veriga polnilnih postaj Gulf je zdaj postavila prve plačljive stroje za polnjenje pnevmatik z zrakom. Nemški vozniki so nad takim iskanjem prihodkov ogorčeni.

Gulf, ki ima v Nemčiji verigo bencinskih črpalk, je postavil avtomate za plačevanje polnjenja zraka v pnevmatikah. Pet minut polnjenja stane en evro, kar je povzročilo bes uporabnikov. "Naše stranke so jezne in zelo glasne," pravi najemnik bencinske postaje in dodaja, da je to zelo tvegano dejanje, saj se boji, da bodo stranke zaradi tega svoje avtomobile z gorivom polnile drugje. Gulf je sicer večinoma v nemški zvezni deželi Saška-Anhalt postavil okoli 60 strojev za polnjenje zraka.

Število servisov, ki zaračunavajo zrak v pnevmatikah, v Nemčiji raste. Že lani so na 200 od 15 tisoč postaj začeli zaračunavati zrak v pnevmatikah, z vidika ADAC-a pa je to sporno. Razlog je ta, da bi zaračunavanje zraka privedlo do slabše varnosti na cestah. Pomembno je, da se zrak v pnevmatikah preverja redno, prav plačevanje pa naj bi privedlo do tega, da vozniki zaradi dodatnega stroška v svojih vozilih ne bi pregledovali stanja zraka v pnevmatikah.

ADAC meni, da si želi Ameriška naftna družba ustvariti nov vir prihodkov, voznikom pa svetuje, naj svoja vozila polnijo drugje, saj je še vedno dovolj postaj, ki to storitev ponujajo brezplačno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.