Avto
25 ogledov

Prihodnost v brezzračnih pnevmatikah

Brezzračne pnevmatike Bridgestone Bridgestone
Pri japonskem proizvajalcu pnevmatik Bridgestonu so potrdili, da razvijajo pnevmatike, ki ne potrebujejo zraka. "Nezračne" gume naj bi bile v prihodnosti bolj varne, pa tudi ekološko bolj sprejemljive.

Takšne pnevmatike je mogoče v popolnosti reciklirati, hkrati pa jih zaradi pritiska ni potrebno vzdrževati, kot je to pogoj pri zdajšnjih pnevmatikah. Kljub vsemu proizvajalec trenutno ne more potrditi, ali bo z novo tehnologijo manjša poraba goriva. Znano je, da bodo pnevmatike bolj varne, saj se ne morejo predreti in s tem izzvati prometno nesrečo, to pa naj bi bila tudi njihova največja prednost.

Bridgestone sicer ni prvi, ki se je domislil brezzračnih pnevmatik, je pa prvi, ki je omenil praktično implementacijo in morebitno širšo uporabo. Zdaj se pojavljajo številna vprašanja, ob katerih pa lahko trenutno zgolj špekuliramo. Ali je možno, da bi takšne pnevmatike zamenjale konvencionalne gume brez sprememb na podvozju in obesah? Ali bi se kakovost in udobje med vožnjo izboljšalo? Ali bi se pnevmatike s časom izrabljale? Kako bi bil videti avtomobil s takšnimi pnevmatikami? Na odgovore bomo morali še nekaj časa počakati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.