Avto
97 ogledov

Kako namerava Audi proizvesti za petino več vozil

Audijeva nova proizvodnja
1/8
Audi
Pri Audiju razvijajo nov sistem organizacije proizvodnje, ki jim bo omogočil, da v enakem času proizvedejo za 20 odstotkov več avtomobilov.

Pogonska proizvodna linija je Fordu omogočila, da avtomobile proizvajajo s hitrostjo, kot nihče drug pred njim. Proizvodni trak še danes velja za enega najbolj pomembnih izumov industrijske revolucije. Glede na to, da živimo v informacijski dobi, bo tudi proizvodni trak, glede na razvoj novih tehnologij, romal v zgodovino.

Pri Audiju so že začeli s testiranji novega načina proizvodnje, ki ima zasnovo iz obdobja pred proizvodnim trakom. Takrat so mojstri imeli svoje mesto v delavnicah, pomočniki in pomožno osebje pa jim je prinašalo vse, kar so potrebovali za svoje delo.

Po tovarni bodo leteli droni in vozili samovozeča vozila

Z uvedbo modularnih proizvodnih lokacij in delovnih postaj za vsakega delavca, bo nemški avtomobilski proizvajalec prekinil s proizvodno linijo. Vsak delavec bo stal za svojo delavno postajo, avtonomna vozila in droni, pa mu bodo dostavljali dele za vozilo in orodje. Glede na to, da delo poteka računalniško, bodo dostavna vozila in leteča plovila natančno vedela kdaj in kaj točno potrebuje posamezen delavec. S tem bodo močno pospešili proizvodnjo in sestavo vozil.
Pri Audiju so pojasnili, da mora zdaj v primeru, ko zmanjka posameznih standardnih delov za vozilo, ki ga redkeje naročajo, stati delo na celotni proizvodni liniji. 

V prihodnosti bodo takšen avtomobil izdelovali na eni delavni postaji, medtem, ko bo proizvodna ostalih modelov potekala nemoteno. V Ingolstadtu so prepričani, da bodo na ta način v enakem času proizvedli za petino več avtomobilov, oziroma dvanajst avtomobilov namesto današnjih deset.

Audi se je dobro zaščitil

Poleg tega bo v primeru, da se pokaže povečano zanimanje za določen model avtomobil, selitev proizvodnje iz ene tovarne v drugo veliko bolj enostavna. Za nameček bodo kupci, ki se bodo odločili za personalizacijo vozil, prej prišli do svojega novega avtomobila.

Audi ima večinski delež v podjetju Arculus, kjer so predstavili novo tehnologijo. Na ta način jo bodo lahko prodajali tudi drugim interesentom.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.