Avto
13 ogledov

Kako prodati avtomobil?

Največ se je lani prodalo reanaultov, nato volkswagnov in oplov. (Foto: Anže Pet Žurnal24 main
Prodati stari avtomobil v časih finančne krize ni enostavno. Ponujamo vam nasvete, ki vam bodo morda olajšali prodajo. Možnosti je namreč več.
 

Preberite še:

Nasveti pri nakupu avtomobila 

Pasti pri nakupu in prodaji avtomobila

V poplavi štirikolesne pločevine na naših cestah je prodati stari avtomobil veliko težje kot kupiti starega. Nasveti za prodajo rabljenega avtomobila, če ga prodajate sami: V primeru, da avtomobil oglašujete v oglasniku ali na internetnih straneh, vedno navedite znamko avtomobila, model, leto proizvodnje, barvo, prevožene kilometre, zgodovino vzdrževanja vozila (ali ima servisno knjižico) in ali ste prvi ali drugi lastnik vozila ter dodajte še številko vašega telefona. Z navedbo dodatne opreme (klima, avtoradio, parkirni senzorji, …) lahko hitreje prodate vozilo.

Če bo ob oglasu fotografija vašega avtomobila, poskrbite, da bo ta čim bolj atraktivna. Avtomobil mora biti opran in očiščen tudi znotraj. Lahko ga tudi nadišavite. Na osnovi tega daste kupcu vedeti, da skrbite zanj in ga boste tako tudi lažje prodali. Ko pride na ogled avtomobila morebitni kupec imejte pripravljene papirje, račune in knjižico vzdrževanja vozila. Nikdar ne podcenjujte njegovega znanja o avtomobilih. Še pred tem se pozanimajte, koliko stanejo primerljiva vozila, to lahko storite na različnih internetni straneh. Postavite realno ceno. Bodite prijazni in na osnovi negativnih opazk morebitnega kupca ne znižujte cene, če ste le to postavili realno. Shranite telefonske številke vseh oseb, ki se zanimajo za nakup vašega avtomobila.

Svetujemo vam tudi, da vedno pristanite na testno vožnjo, ali pa obisk servisne delavnice, saj nimate kaj skrivati. V vsakem primeru poskrbite, da dobite denar preden prodate avtomobil.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.