Avto
32 ogledov

Karavanski civic Hondin adut v Frankfurtu

Honda civic tourer concept Honda
Na septembrskem avtomobilskem salonu v Frankfurtu bo Honda razkrila karavanski civic tourer, ki k nam prihaja v začetku prihodnjega leta.

Civic tourer je bil razvit ter izdelan v Evropi in se bo proizvajal v Hondini tovarni v Veliki Britaniji. Proizvodnja se bo začela v začetku leta 2014. Paleta vozil Civic se bo še dodatno okrepila s posodobljenim 5-vratnim Civicom, ki se ponaša z zunanjo in notranjo izpopolnitvijo.

Honda NSX | Avtor: Honda Honda
Poleg tega bo Honda predstavila številna sodobna in zgodovinska dirkalna vozila, skupaj s konceptom športnega NSX-a, ki poudarja Hondino dirkaško DNK in športen rodovnik. Koncept, ki je bil najprej prikazan v Evropi na avtomobilskem salonu v Ženevi v začetku leta, nakazuje možno smer notranje opreme za naslednjo generacijo NSX-a. NSX bo deloval kot halo v seriji Earth Dreams Technology, ki bo vključevala Hondino filozofijo uravnoteženja dinamične zmogljivost z okoljsko učinkovitostjo.

Na Hondinem razstavnem prostoru bo predstavljen mcLaren honda MP4, ki ga poganja 1.5-litrski V6 motor z dvojno turbino. Ta ikona stroja je dominirala serijo F1 v letu 1988, kjer je osvojila 15 od 16 GP. Dosegla je rekordno število GP zmag v sezoni in osvojil oba naslova prvenstva. Honda se bo vrnila v F1 v letu 2015 v okviru skupnega projekta z McLarnom. Honda  s svojim vozilom sodeluje tudi v FIA World Touring Car Championship 2013 z voznikoma Gabriele Tarquini in Tiago Monteiro. Na avtomobilskem sejmu v Frankfurtu bo Honda predstavila tudi to vozilo. Civic WTCC avtomobil uporablja motor HR412E, popolnoma prilagojen 1,6-litrski, štirivaljni z direktnim vbrizgom turbo bencinski motor, ki v celoti ustreza pravilom FIA za WTCC.

Japonci bodo prikazala tudi dirkalnik RC213V, ki trenutno tekmuje v Moto GP za ekipo Honda Repsol, ki dodatno dokazuje Hondino strast in poreklo v svetu motošporta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.