Avto
36 ogledov

Kateri je najnevarnejši dan tedna

razbit avto prometna nesreča Shutterstock
Po statistiki bi morali biti na slovenskih cestah dokaj varni sredi tedna, precej bolj nevarno pa je na začetku tedna in vikenda.

Glede na večletne statistike MNZ je najvarnejši dan v tednu na cestah nedelja. Takrat se zgodi kar 38 odstotkov manj nesreč kot na najnevarnejši dan tedna – petek.

Po podatkih MNZ je bilo od lanskega julija do letošnjega junija (letošnji julijski podatki še niso vključeni) v prometnih nesrečah v Sloveniji udeleženih 9.239 ljudi. Največ, slaba četrtina udeležencev, je bilo starih med 24 in 34 let, druga najpogosteje udeležena skupina pa so bili mladi med 18. in 24. letom.

Želijo (pre)hitro na vikend oddih

Ob petkih se zgodi večina, oziroma 19 odstotkov vseh nesreč. Statistiki to pripisujejo dejstvu, da je takrat na cestah največ ljudi, saj številni odhajajo na dopust, iz krajev začasnih bivališč domov, na vikende ... Drugi najmanj varen dan je ponedeljek, ko je na cestah zaradi začetka tedna prav tako veliko prometa. Sledijo četrtek, sobota in torek, najbolj varni pa sta sreda in nedelja.

Seveda pa za volanom ne zaupajte statistiki, temveč predvsem sebi, poleg tega pa hitrost prilagodite razmeram na cesti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.