Avto
17 ogledov

Kdaj se pojavi vprašanje: "A bomo kmalu prišli?"

Otrok v avtomobilu Shutterstock
A bomo kmalu? Stavek, ki prej ali slej skuri varovalke staršev na poti z avtom na počitnice. Statistika pravi, da četrt ure po prvi postavitvi vprašanja izbruhne prepir ... Ne, ne dogaja se samo vam.

Podatki o minutaži sicer veljajo za Veliko Britanijo in tamkajšno raziskavo agencije za promet o odnosih med potniki na poti na počitnice, pa vendar daje vedeti, kako se vse skupaj odvija v tipičnem počitniškem avtu.

Kot navaja študija, popotovanje Otočanov na počitnice z avtom povprečno traja tri ure in petdeset minut. A po dveh urah in 23 minutah v povprečju starši zaslišijo tisto moreče vprašanje v stilu: "A smo že?"

Statistika na podlagi spletne ankete okoli 300 sodelujočih družin navaja, da v povprečju 15 minut kasneje v avtu izbruhne prepir, saj otroci postanejo naveličani in zdolgočaseni prek vseh meja.

Nekateri starši sicer poročajo, da se prične nadležno vprašanje iz zadnjih sedežev postavljati že tudi znotraj prve ure poti, kar 79 odstotkov tistih, ki potujejo z vsaj dvema otrokoma v avtu, pa je vnaprej prepričanih, da bodo prepiri in kričanje med potjo na počitnice neizbežni, navaja Daily Mail.

Strokovnjaki kot osnovno sredstvo proti slabi volji otrok na poti predlagajo pogoste postanke, ki si morajo slediti vsaj na dve uri. Po možnosti je dobro ustaviti nekje, kjer bo otrokom zanimivo, denimo na postajališčih z igrali ali v zanimivem naravnem okolju. 

PREBERITE ŠE:

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.