Avto
32840 ogledov

Kim Džong Unova limuzina sproža polemike

Limuzina Kim Džong Una Epa
Med srečanjem sevrnokorejskegavoditelja Kim Džong Una z Vladimirjem Putinom in Donaldom Trumpom, je številnim medijem v oči padlo njegovo prevozno sredstvo.

Kim Džong Un je namreč na srečanje z dvema najbolj vplivnima svetovnima voditeljema prišel v luksuznih Daimlerjevih limuzinah maybach S600 pullman in maybach 62. Obe veljata za vozili, ki sodita v vrh prestižnih limuzin.

Severna Koreja Svet Predsedniška limuzina prvič čez mejo

Čudno je predvsem to, da med sankcijami UN-a zaradi programa jedrskega orodja velja prepoved prodaje luksuznega blaga Severni Koreji. Zato se je tujim medijem porodilo vprašanje, kako se lahko Kim Džong Un na očeh svetovne javnosti prevaža v modernih luksuznih limuzinah.

Audi A8 test Avto Predsedniška limuzina za voznika

V Rusiji na "zmenku" s Putinom sta Kima pričakali kar dve limuzini, maybach S600 pullman in maybach 62. Ugiba se, da gre za isto vozilo kot na srečanju s Trumpom. Pri Daimlerju so se nemudoma odzvali na očitke, da so diktatorju prodali limuzine.

Limuzina Kim Džong Una | Avtor: Epa Epa

luka dončić Lepotec Šport Dončić ima novo jekleno zverino

"Ne vemo, kako so limuzine prišle v Severno Korejo," je izjavila Daimlerjeva predstavnica za stike z mediji Silke Mockert za Associated Press in dodala, da že 15 let nimajo poslovnih stikov s Severno Korejo.

V Daimlerju poudarjajo, da imajo zelo obsežen sistem nadzora prodaje, vseeno pa nimajo možnosti niti pooblastil, da vplivajo na prodajo tretji strani. Prevedeno, za določeno protivrednost lahko danes vsak kupi vse, ne glede na nadzor in sankcije.

Komentarjev 2
  • Laznivi 14:15 28.april 2019.

    V Ruskih vozovih se tak pomemben drzavnik pa ze ne bo vlacil naokrog.