Avto
6137 ogledov

Kitajski MG novo zgodbo začenja v treh slovenskih mestih

MG Žurna24
S 1. septembrom je uvoz avtomobilov kitajskega MG prevzelo podjetje Grand Automotive Adriatic, ki je del izraelske skupine Taavura. Prvi trije prodajalci pod novim vodstvom, v Ljubljani, Celju in Kopru so znani. Kmalu sledijo še druga slovenska mesta s saloni MG.

Grand Automotive Adriatic ima z znamko avtomobilov MG v Sloveniji velike načrte. Kot so na povedali že na predstavitvi sredi junija, nameravajo mešati načrte uveljavljenim avtomobilskim znamkam pri nas. Tudi na račun cenovne politike. Kot so nam povedali na regionalni predstavitvi na Hrvaškem, kjer so nam predstavili načrte za letošnje in prihodnje leto, želijo biti cenovno primerljivi s korejskima znamkama Hyundai in Kia, ki sta v zadnjem desetletju naredili velik prodor v Evropi, hkrati pa ponuditi serijsko bolje opremljene avtomobile. Prav tako na kupce računajo, ker nimajo težav z dobavami avtomobilov.

MG | Avtor: Žurna24 Žurna24

Xpeng G3 Avto Xpeng na poti v Evropo

Modela, ki sta trenutno v ponudbi pri Plan-net Avto v Ljubljani, Avtotehniki Celje in prodajalcu Trgo ABC v Kopru sta električni MG ZS in priključni hibrid EHS, konec leta pa pričakujejo še prihod modela HS. Kot so pojasnili za zurnal24.si "proizvodnja poteka z običajnim tempom, zato so vozila glede na izbrano opremo posameznega modela dobavljiva takoj ali do največ štirih mesecev."

 | Avtor: Grand Automotive Adriatic Grand Automotive Adriatic

Aiways U6 Avto Kitajci vrgli rokavico z U6, še letos v Evropi

V Sloveniji naj bi v prihodnjem letu odprli kar 11 prodajnih salonov, v njem pa bo že prihodnje leto na prodaj pet modelov: bencinskih, priključno hibridnih in električnih. Vsi modeli imajo 7-letno garancijo oziroma do 150 tisoč prevoženih kilometrov. Razkrili so nam, da lahko že prihodnje leto pričakujemo nov model, ki jim bodo sledili novi, najprej mali mestni električni avto.

MG ZS EV | Avtor: MG MG

Aiways U5 Avto Kitajski prodor v Evropo, tokrat zelo resno

MG4 electric | Avtor: MG MG

Ste vedeli?

MG je stara uveljavljena avtomobilska znamka, znana po roadsterjih, ki jo že pred skoraj stoletjem, leta 1924, ustanovil britanski pionir avtomobilizma William Morris, lastnik podjetja Morris Garages po katerem je znamka dobila ime. MG je danes v lastništvu kitajske skupine SAIC, velikega proizvajalca vozil v lastništvu države Kitajska, ki je leta 2006 v Londonu utemeljil MG Motors. Prvi avto lastne proizvodnje je nastal leta 2011, ko so predstavili MG 6. Leta 2016 so v Veliki Britaniji postavili razvojni in raziskovalni center za celoten SAIC, dve leti kasneje so priključili še svoj oblikovalski studio. Proizvodnja poteka na Kitajskem, Tajskem in v Indiji. Od leta 2019 naprej na Kitajskem proizvajajo električne avtomobile. Od 1. julija dalje je po zaslugi izraelske skupine Taavura uradno prodajo stekla tudi v Sloveniji. Izraelska skupina je letos v Sloveniji prevzela tudi znamke Renault, Nissan in Dacia, zato gre verjet, da bodo hitro postavili večjo prodajno in servisno mrežo po vsej Sloveniji.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.