Avto
1343 ogledov

Kmalu precej brutalnejši testi varnosti avtov

Euro NCAP lutka Euro NCAP
Pri testnih trčenjih bodo počeli tudi to.

Novi evropski standard testiranja trkov, ki bo začel veljati prihodnje leto, uvaja pomembno novost, saj bodo pri ocenjevanju varnostne zasnove vsakega avtomobila strokovnjaki ocenili tudi, kako (ne)varen je za potnike v nasprotnem avtomobilu, v katerega je trčil. To pomeni, da bodo skupaj treščili dva avtomobila različnih velikostnih razredov.

Avto Čelno trčenje: Eden je imel nov, drugi 20 let star avto

Avtomobili so namreč v zadnjih letih postajali vse težji in večji, kar je še posebej vidno v veliki priljubljenosti križancev in suvov. In zvezdice lahko pri malem avtomobilu hitro odpovejo, če vanj trešči velik in težek suv.

Gre za pomemben korak naprej na področju razvoja varnosti, so prepričani pri nemškem avtoklubu ADAC, ki sodeluje pri izvajanju testov po metodologiji Euro NCAP. 

Novost v letu 2020 bodo po poročanju Automobilwoche tudi nove lutke v testnih trčenjih, ki bodo veliko natančneje kazale stopnjo tveganja za poškodbe prsi in trebuha.

kolesarji kampanja Avto "Izgleda kot sranje. Ampak rešuje moje življenje"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Snežinko 09:55 13.april 2019.

    Spremenití bi bilo treba prikaz ocene. Npr. 4 zvezdice ne pove kaj dosti, ker ne veš, kje je avto ocenjem odlično in kje manj. Prikaz bi moral biti po kategorijah, recimo 5/4/4/5 ali kaj podobnega. Tako bi takoj vedel, kam pes taco moli....