Avto
926 ogledov

Ko pri prehitri vožnji ustavijo šefa avtomobilske znamke

Jean-Marc Gales Lotus
Šefa Lotusa so ujeli pri prehitri vožnji. Moral bi izgubiti izpit, a se ga je sodnica usmilila, ker je vozniška zanj "življenjskega pomena."

Jean-Marc Gales, 54-letni Luksemburžan na čelu športne znamke Lotus, je na odseku britanske avtoceste A11 stisnil plin in mimo radarja zapeljal pri 165 km/h, čeprav je bila omejitev le 112 km/h (70 milj na uro). 

Ker je imel na svoji vozniški že osem kazenskih točk, mu je grozila izguba izpita. V Veliki Britaniji je namreč meja, ko sodišče lahko odloči o odvzemu, že pri 12 točkah. 

Moral je pred sodnico za prekrške, kjer pa so njegovi odvetniki pred kratkim dosegli dogovor z utemeljitvijo, da je ohranitev vozniškega dovoljenja za šefa prestižne športne znamke avtomobilov "življenjskega pomena". 

Zagovornik je pojasnil, da imajo pri Lotus sicer zaposlene testne voznike, vendar pa se njihov šef želi vedno na lastne oči in čute prepričati, kako so pri razvoju tega ali onega inženirji opravili delo. 

Ker je Gales priznal prekršek in ga obžaloval, mu je sodnica na koncu za 30 dni prepovedala upravljenje avtov na javnih cestah ob hkratnem nasvetu, naj hitre lepotce odslej testira le še na zaprtih pistah. Plačati bo moral tudi denarno kazen. Še vedno mu je ostalo tudi osem točk, s tem pa grožnja, da naslednjič sodišče ne bo tako prizanesljivo. 

Jean-Marc Gales je vodenje Lotusa prevzel leta 2014 in do danes poskrbel za preporod znamke avtov, znanih po svojih zmogljivostih na ravnem in v ovinkih. Gales sicer živi v Torinu, kjer ima družino, med ponedeljekom in petkom pa se nahaja na sedežu znamke v Hethelu v Veliki Britaniji. 

Lani je večinski delež v Lotusu kupil kitajski Geely, sicer tudi lastnik znamke Volvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.