Avto
4694 ogledov

Kriza električnih udarila zares, Tesla odpušča

Tesla tovarna Berlin Profimedia
Ameriški proizvajalec električnih vozil Tesla bo odpustil več kot deset odstotkov delovne sile po vsem svetu, tudi v Nemčiji.

To je razvidno iz internega dopisa lastnika podjetja Elona Muska zaposlenim, ki ga povzemajo mediji. Decembra lani je imelo podjetje po vsem svetu 140.473 zaposlenih, poroča britanski BBC.

"Opravili smo temeljit pregled organizacije in sprejeli težko odločitev, da po vsem svetu zmanjšamo število zaposlenih za več kot deset odstotkov," je Musk zapisal v sporočilu, ki ga povzema portal Electrek. Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa je v sporočilu navedeno, da je hitra rast podjetja privedla do podvajanj vlog in delovnih mest na nekaterih področjih.

Zmanjšanje števila zaposlenih jim bo po Muskovih besedah omogočilo, da bodo postali "vitki, inovativni in željni naslednjega cikla rasti."

Tesla tovarna Berlin | Avtor: Profimedia Profimedia

Podjetje Tesla bo ta mesec objavilo četrtletne poslovne rezultate, vendar je že poročalo o upadu dobave vozil v prvem četrtletju, kar se je zgodilo prvič po skoraj štirih letih. Prejšnji mesec je podjetje zmanjšalo proizvodnjo v tovarni v Šanghaju. Prejšnji teden pa je zaposlenim, ki proizvajajo poltovornjak cybertruck v tovarni v teksaškem Austinu, sporočilo, da bodo izmene na proizvodni liniji krajše, navaja britanski BBC.

Nemški poslovni časnik Handelsblatt je poročal, da bo ukinitev delovnih mest prizadela tudi Teslino tovarno v kraju Grünheide, saj naj bi tam odpustili približno 3000 od skupno 12.500 zaposlenih. Pri tem se je časnik skliceval na notranje vire v podjetju Tesla, poroča dpa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • atamama 17:17 16.april 2024.

    Vsi v avtomobilski industriji so se odločili za večjo profitabilnost in zaradi tega so dvignili cena. EV pa so unikum,ki na dolgi rok ne bo preživel, ker bo potrebna nova tehnologija, ki ne bo temeljila na ''sosednji el.energiji''. Je pa ...prikaži več res, da je večina visokih politikov in tudi ostalih iz 2% prebivalstva ogromno investirala v EV in pričakujejo ekstaprofit. Zato subvencije, da se omogoči legalna kraja-podpora s strani raje bogatašem.

  • Avatar Garancija
    Garancija 07:47 16.april 2024.

    So končno doumeli,da to kar delajo na silo ne gre.Teslo bi bil, ko bi kupil teslo