Avto
118 ogledov

Kupil sanjski avto in ugotovil, da je nanj alergičen

Audi A1 sportback Audi
Britanski zdravnik Geoffrey Evans je dolga leta varčeval za nov avtomobil, za katerega je odštel 23 tisoč evrov. Ko ga je končno kupil, je z njim prevozil le nekaj kilometrov, nato pa ga je lahko le še gledal parkiranega. Izkazalo se je, da je nanj alergičen.

Zdravnik je hitro potem, ko je končno preizkusil povsem novi audi A1, vedel, da ga ne bo mogel voziti.


64-letni Geoffrey Evans je zaradi materialov v vozilu dobil izpuščaje po vsem telesu, ki povzorčajo nevzdržno srbečico. Dr. Evans je alergičen na formaldehid (metanal), ki se nahaja v avtomobilskih prevlekah in plastiki, ki sta katalizator za omenjeno substanco. Zdravnik trdi, da mu prodajalec ni povedal, da avtomobil vsebuje formaldehid, čeprav ga je po tem povprašal.

Nočna mora

"To je nočna mora. Nič nimam od novega avtomobila. Proti izpuščajem moram jemati zdravila," pravi zdravnik, ki se ukvarja z raziskavami v kemiji, zase pa pravi, da je živel za dan, ko bo lahko kupil nemški avtomobil – ker le-ti slovijo za najbolj zanesljive.

"Ljubim svoj avtomobil, vendar pa se morajo ljudje zavedati potencialnih kemikalij, ki so prisotne v materialih vgrajenih v vozilo," še pravi zdravnik, ki upa na pozitivno rešitev težave, ki bi mu prinesla nov avtomobil na katerega ne bo alergičen.

Komentarjev 3
  • Papaja Popi 17:14 11.februar 2016.

    Ja, zunaj zdravniki in šolniki niso tako ekstremno plačani, kot pri nas.

  • hudini 17:06 11.februar 2016.

    Če bi bil v Sloveniji zdravnik bi kupil A8

  • Avatar @narhist
    @narhist 16:33 11.februar 2016.

    "Zdravnik dolga leta varčeval". Za 23.000€ vreden avto?