Avto
23 ogledov

Levčka na botoksu

Prenovljeni peugeot 3008
1/22
Peugeot
V Frankfurtu bo Peugeot javnosti razkril pomlajeni različici svojih priljubljenih družinskih modelov 3008 in 5008.

3008 je s prenovo prednjega dela dobil družinski obraz, ki smo ga vajeni iz modelov 208 in 2008. To pomeni novo masko, svetila in odbijač, nova pa so tudi aluminijasta platišča in barve, medtem, ko sta bila zadek in notranjost spremenjena minimalno.

V motorni paleti bo še naprej hibridni - model HYbrid4, ki kombinira dizelski agregat s 163 konjskimi močmi in elektromotor s 37 konjskimi močmi. Kupcem bo na voljo tudi šeststopenjski robotiziran menjalnik z izboljšanimi zmogljivostmi: ETG6 (Efficient Tronic Gearbox 6 speeds), ki vozniku nudi možnost preklopa iz enega načina (ročnega ali samodejnega) v drugega po želji in glede na okolje.

Peugeot bo v Frankfurtu promoviral tudi prenovljeni družinski enoprostorec, ki bo na prodaj takoj po zaključku avtomobilskega salona. Oblikovne spremembe so manjše od napovedi, največ pozornosti pa leti na veliko zračno režo spredaj, dodelana svetila in odbijač. Tudi 5008 ima nova 17-palčna lahka platišča in dve novi barvi.

V ponudbi bo med drugim tudi sistem Distance Alert, ki voznika opozarja na možnost trka in head up display s projekcijo podatkov o vožnji na vetrobranskem steklu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.