Avto
14 ogledov

Tudi X5 na vtičnico

BMW X5 eDrive Hybrid Concept
1/12
BMW
BMW je za domači avtosalon v Frankfurtu pripravil številne premiere novih modelov, tako serijskih kot v obliki konceptov. Novi X5 bo v konceptni obliki na ogled tudi s hibridnim pogonom.

Hibridni pogon plug-in v BMW X5 edrive kombinira štirivaljni motor z notranjim izgorevanjem in tehnologijo BMW twinpower turbo (specifikacije še niso znane, verjetno pa gre za dvolitrski agregat) ter elektromotor z močjo 70 kilovatov (95 KM), ki energijo pridobiva iz visokozmogljive litijionske baterije, nameščene pod dno prtljažnika. Ko oba sistema delujeta hkrati, je pogon na vsa štiri kolesa (xDrive).

Na elektriko 30 kilometrov daleč

Pri BMW pravijo, da hibridni pogon omogoča tri režime vožnje: inteligentni hibridni način za optimalno ravnotežje med športnostjo in učinkovitostjo, povsem električni način (do 30 kilometrov daleč v električnem načinu do hitrosti 120 km/h) brez izpustov ogljikovega dioksida in način vožnje z varčevanjem z baterijo.

Po tovarniških podatkih ima koncept povprečno porabo 3,8 litra goriva na 100 prevoženih kilometrov, izpusti ogljikovega dioksida pa so manjši od 90 gramov na prevožen kilometer. Pospešek od 0 do 100 km/h je pod sedmimi sekundami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.