Avto
15 ogledov

Ljubitelji avtomobilizma v Celje

S črnilom podčrtana tetovatorska umetnost Marko Šeruga
Celjsko sejmišče bo od 12. do 15. aprila spet gostilo štiri specializirani sejme Avto in vzdrževanje, Moto boom, Logotrans in Gospodarska vozila. Gre za vsebinsko povezane dogodke, ki tvorijo sejemski dogodek z dolgoletno tradicijo.

Na sejmih Avto in vzdrževanje, Moto boom, Logotrans in Gospodarska vozila, ki so bienalni specializirani sejmi, si bo mogoče ogledati ponudbo več kot 130 neposrednih razstavljavcev in Slovenije in tujine, ki bodo predstavili preko 300 najboljših blagovnih znamk. Sejmi bodo potekali v štirih sejemskih dvoranah oz. na 30.000 kvadratnih metrov notranjih in zunanjih razstavnih površin.

Kot je dejala Izvršna direktorica družbe Celjski sejem Obrez Preskarjeva, posledice dolgotrajne krize, ki jo je avtomobilska industrija in z njo povezane dejavnosti med prvimi občutila, se odražajo predvsem na področju vzdrževanja avtomobilov, medtem ko daje odličen odziv razstavljavcev s ponudbo gospodarskih in dostavnih vozil slutiti, da se razmere kljub vsemu počasi umirjajo. Gospodarska in dostavna vozila predstavljajo segment, ki je najbolj odvisen od gospodarske dejavnosti industrije, zato so znamenja oživitve te panoge pozitiven signal za celotno gospodarstvo.

Na štirih sejmih si bo mogoče ogledati tudi največjo ponudbo novih avtomobil v zadnjih letih. Predstavljeni bodo novi motocikli, skuterji in štirikolesniki, obeta se bogata ponudba vse potrebne opreme, ki jo za varno vožnjo potrebujejo motoristi.

Predstavili se bodo še ponudniki opreme in orodij za avtomehanične, vulkanizerske in kleparske delavnice in industrijo, na ogled bodo vrhunska olja in maziva, oprema za ugodnejši in varnejši transport (klimatske naprave, hladilniki, sistemi za vzvratno vožnjo, regulatorji hitrosti, avtoalarmi). Prisotni bodo ponudniki prevozniških storitev - tudi specialnih, kot so prevozne storitve s silosi, ponudniki telematike, sledenja voznega parka ter borze tovora in tovornih vozil.

Na sejmih bo veliko pozornosti namenjene tudi varnosti. V varni ulici bodo svoje aktivnosti predstavili Združenje šoferjev in avtomehanikov Celje, Območno združenje Rdečega križa Celje in Šolski center Celje. Obiskovalci se bodo med drugim lahko seznanili s prikazi temeljnih postopkov oživljanja oz. nudenja prve pomoči na cesti, govora pa bo tudi o odzivnosti vozil na različnih voznih podlagah.

Potekala bo tudi javna okrogla miza s priznanimi strokovnjaki o vplivu moto športa na varnost v cestnem prometu. Med drugim bodo razpravljavci skušali odgovoriti na vprašanje, ali bi ureditev ustreznega poligona zmanjšala število prometnih nesreč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.