Avto
7 ogledov

Malček na baterije

Volt lahko za pogon uporablja tudi E85 etanol. Žurnal24 main
Chevroletov volt koncept je dobil še svoj evropski alter ego v obliki opel e-flexa. Oba avtomobila delita isto platformo izpod različne karoserijske oblike, razlike med njima pa najdemo še v motorizaciji.

In medtem ko chevi volt uporablja 1,0-litrski bencinski motor, je v opel vgrajen hišni 1,3-litrski dizelski agregat. Kadar baterije "odpovejo"se aktivira corsin dizelski motor. Kot pri voltu se lahko baterije polnijo tudi preko navadne električne vtičnice. Sistem e-flex je bil javnosti prvič predstavljen kot dodatni električni baterijski pogon za chevrletovo konceptno vozilo volt na detroitskem avtomobilskem sejmu januarju letos.Različica e-fleksa z dodatno gorivno celico je bila predstavljena aprila na avtosejmu v Šanghaju. "E" označuje, da gre za električni pogon, "flex" pa namiguje na prilagodljivost omenjene arhitekture na različna vozila in različne izvore električne energije.

Spomnimo, da domet volta v električnem "stanju" znaša vsega 65 kilometrov, kar samo po sebi ni veliko. vseeno je to dovolj za mestno vožnjo brez da se vklopi bencinski motor. Vkolikor volt zapelje na "odprto" cesto bo ob polnem tanku za gorivo (45 litrov) prevozil celo okoli 1.030 kilometrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.