Avto > Mehanik leta
210 ogledov

AMZS mehaniki na evropskem tekmovanju premagali vso konkurenco

FIA Road Patrol training for excellence 2016
1/5
AMZS
V Šibeniku je potekalo usposabljanja klubskih mehanikov za pomoč na cesti (FIA Road Patrol training for excellence 2016). Znotraj dogodak je potekalo tudi tekmovanje mehanikov iz vse Evrope. Zmaga je pripradla ekipi AMZS.

Tekmovanje ekip iz 16 držav je potekalo FIA in ARC Europe, mednarodne mreže za pomoč na cesti, ki jo je leta 1991 ustanovilo osem evropskih avtomobilskih klubov, danes pa zagotavlja pomoč na cesti v kar 43 evropskih državah. Njena članica je tudi Avto-moto zveza Slovenije, ki so jo letos zastopali Jurij Kočar, Miha Jamnik in Jasmin Kajtazovič iz enote Ljubljana ter Franc Žerovnik iz enote Kranj.

Pomen dogodka je usposabljanje in izobraževanje z novostmi na področju pomoči na cesti in avtomobilizma.

Reševalnje realnih primerov

Naloge mehanikov, ki so jih zasnovali strokovnjaki iz belgijskega avtomobilskega kluba TCB, nizozemskega ANWB in britanskega AA, so temeljile na realnih (vsakdanjih) primerih okvar na avtomobilih. Razlog zanje so morali odkriti na podlagi lastnega znanja in izkušenj, brez diagnostičnih naprav. Pri tem se je ocenjevalo tudi način komunikacije s »stranko« in ustreznost vprašanj, ki so jih »stranki« zastavljali o obnašanju vozila pred in po pojavu okvare. Bistveni sta bili iznajdljivost in sposobnost improvizacije. Ekipa AMZS se je pri reševanju teoretičnih in praktičnih nalog odlično znašla in osvojila prvo mesto. Drugi so bili mehaniki iz avstrijskega kluba ÖAMTC, tretji pa Švicarji (TCS).

FIA Road Patrol training for excellence 2016 | Avtor: AMZS AMZS

"Ponosna sem na svoje sodelavce. Takšni dosežki AMZS še dodatno potrjujejo, da v AMZS znamo in zmoremo pomagati našim članom v še tako zahtevnih situacijah. In to ne le z vleko pokvarjenega ali v nesreči poškodovanega vozila," je  po velikem uspehu slovenske ekipe povedala Direktorica AMZS, d. d., Lucija Živa Sajevec in dodal, da za pomoč na cesti označujejo hitro intervencijo, pri kateri lahko mehanik varno odpravi nastalo napako na sami lokaciji, kjer je do okvare prišlo, hitro popravilo pa vozniku omogoča nemoteno nadaljevanje poti.

Njihovi mehaniki v povprečju kar šest od desetih okvar odpravijo takoj, torej že na mestu samem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.