Avto > Mehanik leta
1521 ogledov

Direktor, ki svojim delavcem pomaga tudi v delavnici

Jan Hudobivnik Gregor Prebil
Po tretjem mestu leta 2017 bo Jan Hudobivnik zmago v izboru za Mehanika leta 2018 naskakoval tudi letos.

Jan Hudobivnik je direktor in vodja Avtoservisa in vulkanizerstva Hudo iz Kranja. Lani je na tradicionalnem izboru za Mehanika leta 2017, ki ga na zurnal24.si prirejamo skupaj s specializirano revijo Mehanik in voznik, zasedel tretje mesto.

Izkazal se je z vsestranskostjo in predanostjo, ki ga odlikujeta tudi pri vsakodnevnih opravilih, kjer mora nastopati tako v vlogi direktorja kot tudi šefa in mehanika. Ko smo ga obiskali v delavnici v Kranju, smo ga ujeli med popravilom avtomobila, s črnimi prsti in rokami. To delo ga veseli, zato mu ni nikoli težko iz pisarne skočiti v delavnico.

Jan Hudobivnik | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Začelo se je glasovanje za najboljšega Mehanika leta 2018. Pri določitvi osmih finalistov smo glavno vlogo podelili vam, bralcem, da boste osmerico z največ glasovi popeljali v veliki finale. Glasujete lahko tukaj.

O tem, da bi imel lastno mehanično delavnico, je sanjal že v najstniških letih. A avtomobili so ga zanimali že prej. Že kot najstnik je rad "šraufal". Svoj motor je v celoti razstavil in ga ponovno sestavil. S fanti so radi kaj predelali, samo, da je bil motor hitrejši in imel drugačen zvok. Bolj resno je začel kot vajenec v avtoservisu. Tam se je še veliko naučil, hvaležen pa je tudi dedku, ki mu je z znanjem in izkušnjami vedno priskočil na pomoč, zlasti pri popravilu domačih avtomobilov v njegovi garaži.

Jan Hudobivnik | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Po poklicu je tehnik mehatronike, vendar ga bolj veseli mehanika in vse, kar je povezano z delovanjem in popravilom motorjev. Po petih letih pridobivanja izkušenj pri delodajalcih se mu je ponudila priložnost za samostojno pot. Zdaj je direktor mladega podjetja, z mladim kadrom, ki deluje od septembra leta 2016. Tudi kot direktor pomaga vsem v delavnici.