Avto
109 ogledov

C 43 je čistokrvni AMG, le z manj adrenalina

Mercedes-AMG C 43
1/9
Mercedes-Benz AG
Mercedes z modelom coupe AMG C 43 pričenja izpolnjevati obljube o malce manj brutalnih, a še vedno presneto hitrih različicah AMG.

Mercedes-AMG C 43 je novinec v športni ponudbi v znaku zvezde. Postavljen je stopnico pod najmočnejšega C 63, v katerem razbija štirilitrsko V8 srce s petstoglavo konjenico, a tudi trilitrski V6 (270 kW/367 KM) v C 43 je vse prej kot pohleven. Z njim kupe potegne do 100 km/h v 4,7 sekunde, kar je 0,7 sekunde za brutalnejšim bratom.

Elektronika novinca omeji na 250 km/h kar je enako kot pri standardni verziji C 63. Poleg sodi 9-stopenjski menjalnik z naperki ob volanu, ki v načinu sport in sport+ še posebej hitro pretika med prestavami. 

Serijsko je napredno podvozje, ki omogoča tako udobje na dolgih progah kot športno obnašanje v ovinkih, tudi sicer je vpetje koles v primerjavi s standardnim kupejem izdatno spremenjeno v prid zmogljivosti. 

Poleg seveda sodi še dolg seznam standardne in opcijske opreme, avto se od civilnih različic razlikuje tudi po številnih AMG dodatkih.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.