Avto
3786 ogledov

Novega mercedesa CLS za premiero v Los Angelesu slikali pri Kranju

Mercedes-Benz CLS
1/33
Mercedes-Benz AG
Znani so vsi uradni podatki o novem mercedes-benz CLS. Tudi to, da so prve fotografije serijskega avtomobila posneli v Sloveniji!

Poročali smo že o novem CLS, ki je po zunanjem videzu kar precejšen odmik od tistega, kar smo bili vajeni v zadnjih nekaj letih od Mercedesovih limuzin. Predvsem so mu skušali vdahniti več povezave s športnimi modeli. 

Mercedes Driving Tour Ne skrivajo se več Avto Slovenci bomo letos pokupili rekordno število mercedesov

Na uradni predstavitvi na avtosalonu v Los Angelesu so govorili o 'hot-cool' purističnem dizajnu brez pretiranih robov, ki v ospredje postavlja lepoto. Sprednje luči spominjajo na razred GT, zadnje ustvarjajo poseven 3D svetlobni efekt. Količnik zračnega upora je "spolzkih" 0,26. Notranjost zelo spominjana razred E, pomemben detajl pa so osvetljeni "turbo" zračniki.

Mercedes-Benz CLS | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

CLS je sedaj prvič pravi petsedežnik, saj je zadnja klop deljiva po tretjinah, prtljažnika je za 520 litrov. Glede asistenčnih sistemov ima CLS vse, kar trenutno premore paradna limuzina razreda S in tega ni malo. Napredni LED polni žarometi pri CLS lahko svetijo kar 650 metrov daleč. CLS bo poznal tudi napredni paket za revitalizacijo, ki vključuje kombinacijo masaže in nastavitev zračenja. 

Za začetek pogon sestavljata dva nova dizla 350 d 4MATIC (210 kW/285 KM, 600 Nm) in 450 d 4MATIC (250 kW/340 KM, 700 Nm).

Bencinar je povsem novi vrstni šestvaljnik 450 4MATIC, ki uporablja 48-voltno tehnologijo in pri pogonu po potrebi pomaga tudi starter generator. Skupna moč je tako 270 + 16 kW oziroma 286 kW (390 KM) ter kar 750 Nm skupnega navora.

Mercedes-benz A razred Novi A Avto Novi mercedes A uvaja serijsko novost

Zanimivo pri novem CLS je, da so za uradne fotografije znova zapeljali v "naš" del Evrope. Tako boste lahko prepoznali, da so vmes fotografije izpred osrednje stavbe NZS na centru Brdo pri Kranju, večina pa jih je bila posneta na fantastičnih cestah ob hrvaški obali.

Mercedes-Benz CLS | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG
Mercedes-Benz CLS | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Mercedes-Benz CLS | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG
Mercedes-Benz CLS | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar gujdek
    gujdek 23:32 01.december 2017.

    Lep štikl pleha sicer, a kdo te ima dovolj cvenka za kaj takega...? Jaz bi mogoče iml za eno radkapo...

  • Avatar Leon
    Leon 10:37 30.november 2017.

    A,tako ? Sem mislil,da poznajo Kranj po zaslugi Cmerkota in Borata ?