Avto
11 ogledov

Modno obute ženske nevarne na cesti

Ženska za volanom BMW
Želela je stopiti na zavoro, pa ji je "uggica" zdrsnila s pedala. Ostro je zavila, da bi preprečila trk v avtomobil spredaj, a je zato čelno trčila v nasproti vozeči avtomobil. Strokovnjaki opozarjajo na neprimerno zimsko obutev za volanom.

Pri britanski organizaciji GEM Motoring Assist, ki se že 82. leto let ukvarja z varnostjo voznikov, zlasti voznice opozarjajo, da se v teh zimskih dneh premalo zavedajo primernosti obutve za vožnjo.

"Vemo, da moda diktira, s katerimi zimskimi škornji boste to zimo najbolj 'in', vendar pa večina takšne obutve med vožnjo ne nudi dovolj oprijema, zato lahko noga zlahka zdrsne s stopalke, to pa je v nenadni situaciji lahko zelo nevarno," opozarja direktor organizacije David Williams. Med najmanj primernimi so visoki škornji in popularne 'uggice'.

Ker je znano, čemu bi kljub nevarnosti ženske dale prednost, Williams voznicam priporoča, naj imajo v avtu vedno dodaten par primerne obutve, s katero bodo na cesti precej bolj varne.

Med zelo nevarne se uvršča tudi obutev z debelimi in robustnimi gumijastimi podplati, saj zelo zmanjša prostor za prosto manevriranje z nogami. Takšna obutev velikokrat krasi tudi moške noge.

Zgodba iz uvoda je še kako resnična. Vera Baxter je doživela čelno trčenje, ker zaradi obutih "ugic" ni mogla zavreti. Imela je več počenih reber in notranje krvavitve, zaradi povzročitve nesreče iz malomarnosti pa je za štiri mesece ostala brez izpita. Danes dobro ve, kako pomembna je varna obutev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.