Avto
6388 ogledov

Možno je: 1,1 sekunde od 0 do 100 km/h

Tesla roadster Tesla
Novi Teslin Roadster je še vedno daleč od serijske proizvodnje, vendar že zdaj, tudi na račun pospeška, buri domišljijo ljubiteljev športnih avtomobilov.

Elon Musk je že leta 2017 najavil, da bo Teslin novi roadster za pospešek od 0 do 96 km/g potreboval le 1,9 sekunde in to le s pomočjo električnega motorja. Ljubitelji fizike pravijo, da so rezerve v pospešku še ogromne, sploh, če bi uporabili več majhnih raketnih motorjev iz projekta space X. V tem primeru bi pospešek zmanjšali skoraj za sekundo na 1,1 sekunde.

Tesla model 3 Avto Tesla naj bi ceno model3 znižala za petino

Na kanalu Youtube je v tehnični rubriki Engineering Explained voditelj Jason Fenske uporabil nekaj osnovnih fizikalnih načel Isaaca Newtona, da je določil, da bi lahko Teslin roadster postal še hitrejši. Naredili so 3D animacijo pospeška "raketnega" roadsterja.

Tesla roadster | Avtor: Tesla Tesla

Elon Musk in tesla model X Smrtonosno Avto Tesla in drugi ameriški velikani na sodišče zaradi smrtonosnega otroškega dela

Čeprav je Elon Musk dejal, da resno razmišlja o izboljšanju zmogljivosti tesla roadsterja z namestitvijo raketnih motorjev space X, pa bi bilo takšno početje zelo nepraktično, njegov namen pa bi bil predvsem ta, da bi lastniki vozila navdušili svoje prijatelje in mimoidoče z zmogljivostjo avtomobila.

Superpolnilnica Tesla Avto Dobra novica za vse, ki z vozili tesla potujete v Srbijo

Po poročanju Engineering Explained bi roadster lahko uporabil pomoč raketnih motorjev v intervalu od sekunde do dveh. V tem času bi namreč porabili "gorivo", v primeru, da bi v vozilo namestili večje posode za gorivo, pa bi avtomobil postal preprosto pretežak.

Izdelali so cel simulacijo, kako bi bil videti pospešek v 1,1 sekunde.

Komentarjev 3
  • mcelin5 11:29 30.junij 2020.

    Električni avto imajo ogromno prednosti med njimi je tudi ta da ob nesreči svojci prihranijo strošek kremiranja -upepelitve 😂

Sorodne novice