Avto
53 ogledov

Na 100. obletnici Aston Martina

Srečanje lastnikov aston martinov v Londonu
1/37
Gašper Sadar
V Hyde Parku v Londonu smo obiskali enega od jubilejnih zborov, ki ga je znamka Aston Martin pripravila ob 100. obletnici delovanja.

Čeprav se je ime Aston Martin pojavilo šele leta 1914, ime je dobil po legendarni zmagi na hitrostnem vzponu na hrib Aston Clinton, pa zgodovina znamke sega že v leto prej, ko jo je ustanovilo britansko podjetje Bamford & Martin Ltd.

V čast 100. obletnice so se zato na enem od številnih letošnjih srečanj zbrali lastniki vozil aston martin. Na razstavi smo videli še kopico filmskih modelov, predvsem tistih iz filma o tajnem agentu 007 Jamesu Bondu.

Srečanje so skupaj organizirali Klub lastnikov vozil Aston Martin, Aston Martin in Združenje za zgodovinsko dediščino Aston Martin. Posebnež med številnimi slovitimi modeli na razstavi je bil najstarejši "živeči" model A3 protitip iz leta 1921. Razstavljenih je bilo 550 aston martinov, njihovo skupno vrednost pa so organizatorji ocenili na milijardo evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.