Avto
39 ogledov

Na počitnice z avtomobilom

Družina v avtomobilu. Shutterstock
“Road trip”. Vedno bolj priljubljen – ne samo med mladimi.

Predpriprave. Za počitnice z avtomobilom se odloča vedno več mladih, vedno bolj pa je tako imenovani “road trip” priljubljen tudi pri družinah z otroki. Vse, kar morate storiti, je, da se pred potjo dobro pripravite, izdelate načrt in pot bo prav tako prijetna in udobna, kot če bi sedli na letalo.

Izdelajte potovalni načrt

Časi, ko smo naše jeklene konjičke naložili do strehe in se prepeljali od doma do končnega cilja z mislijo, da je pot najbolj nadležen del počitnic, so mimo. Izdelava načrta poti in načrtovanje, kaj si želimo med potjo do končnega cilja videti, je lahko dober izgovor za sproščeno druženje s prijatelji ali družinskimi člani. Pred počitnicami z avtomobilom je pomembno, da naredite načrt potovanja. Izberite destinacijo in preverite, katere zanimivosti si med potjo lahko ogledate. Dobro je, da avtomobil opremite z navigacijsko napravo, saj vam bo ta olajšala pot in vam pomagala, da z iskanjem cilja ne izgubljate časa. Glede na to, da vam avtomobil pušča veliko svobode, predlagamo, da si prenočišča iščete sproti.

Izračunajte stroške

Pred “road tripom” izračunajte skupne stroške, v katere vključite izdatke za hrano,, prenočevanje, cestnine in vstopnine za ogled znamenitosti - seveda pa nekaj dodatnega denarja ne bo škodilo, saj nikoli ne veste, kaj nepredvidljivega vas lahko na poti doleti. Ne pozabite na hrano. Pkvarljivo hrano spravite v torbo, izogibajte pa se prigrizkom, ki se topijo. Opremite se z zadostno količino vode.

Trenutno boste za gorivo najmanj plačali v Ukrajini, sledita Kosovo in Bosna in Hercegovina, medtem, ko so najdražje cene goriva na Norveškem, v Italiji in na Nizozemskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.