Avto
7024 ogledov

Na slovenskih cestah že prvi najbolj vroči električni avtomobili

Aiways U5 Aiways
Konec poletja je v Evropo pripeljala tesla model Y. Na Norveškem je v hipu postal najbolje prodajan avto v avgustu, tudi pri nas so prvi primerki že na cesti. Tako kot tudi povsem novi kitajski električar. Avgust je bil nasploh zelo dober mesec za električne avtomobile pri nas.

Avgust je bil slab mesec za prodajalce vozil, hkrati pa odličen mesec za prodajo električnih vozil pri nas. Avgusta je prvič slovenske registrske oznake dobilo 3529 novih avtomobilov, kar je 829 manj kot avgusta pred letom dni (4355). Od začetka leta je bilo v Sloveniji registriranih 38.971 novih avtomobilov, kar je 192 več kot v enakem obdobju lani. Gre za skoraj neznatno rast v višini pol odstotka.

Renault Captur E-TECH | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Mercedes-Benz razred A Avto Najbolj zanesljivi šest let stari avtomobili

Volkswagen tudi avgusta ostaja najbolj popularna znamka pri nas s 652 registriranimi avtomobili, sledijo Renault (410), Hyundai (284) in Škoda (275). Zanimivo je med, da med prvimi tremi prodajanimi modeli ni niti clia, niti golfa, ampak je prvi renault captur (171), sledita pa VW t-cross (168) in VW polo (102).

Volkswagen T-cross | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Nakup in prodaja avta avtov vozil evri Avto ACEA: Slovenija le za Belgijo

Prevladujejo križanci

Nič čudnega, če gledamo, da Slovenci v večini kupujejo križance in športne terence. B SUV je najbolj prodajan razred vozil pri nas. V avgustu je slovenske registrske oznake dobilo 771 kompaktnih križance. Na drugem mestu je razred kompaktnih vozil B razreda (473), sledijo pa vozila kompaktnega D C SUV razreda (430), do petega mesta pa C kompaktnega razreda (430) in D SUV razreda (352). Avgusta so Slovenci kupili tudi 25 luksuznih športnih terencev in 18 športnih vozil, med njimi 12 porschejev, tri vozila BMW m3 in štiri BMW M4, med novinci na slovenskih cestah najdemo tudi mercedes-AMG.

BMW M3 | Avtor: Anže Petkovšek BMW M3 Anže Petkovšek

Tesla model 3 Avto To so najbolje prodajani avtomobili leta 2021 (do zdaj) v Sloveniji

Prvi Aiways pri nas

Avgust je bil odličen mesec tudi za električne avtomobile. Novih je bilo 154, boljši je bil le mesec marec, ko je bilo registriranih 171 popolnoma električni vozil. V prvih osmih mesecih je bilo registriranih 937 100-odstotno električnih vozil, kar je 15 vozil več kot v celotnem letu 2020.

Tesla Y | Avtor: Tesla Tesla

Lamborghini urus Avto Tako ekskluzivna vozila so si privoščili letos Slovenci

Med njimi je bilo pet tesel model Y, nov Teslin model, ki je šele zapeljal na evropske ceste. Najbolje prodajan električni avtomobil v avgustu pri nas je bil VW ID.4 s 33 primerki, sledita ID.3 in kona EV z 20 registracijami. Zanimivo, registriranih je bilo tudi sedem prestižnih električnih športnikov porsche taycan in tudi prvi kitajski električni SUV aiways U5.

Aiways U5 | Avtor: Aiways Aiways

V osmem mesecu je bilo prvič registriranih še osem priklopnih hibridov, 268 klasičnih hibridov in 172 mehkih hibridov.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.