Avto > Na Štrom
7938 ogledov

Mercedes najavil novi enoprostorec

Mercedes-Benz EQT concept
1/20
EQT koncept
Koncept EQT združuje Mercedesovo električno tehnologijo in razkošje enoprostorcev.

Mercedes je pokazal konceptni EQT, ki že na veliko razkriva, kaj lahko pričakujemo od novega modela, razred T. Oznak EQ pomeni, da gre za povsem električno vozilo. EQ torej ni le zaščitni znak luksuznih limuzin in športnih terencev, ne nazadnje ima Mercedes v paleti velikoprostorca EQV.

Mercedes-Benz EQT concept | Avtor: EQT koncept EQT koncept

Mercedes S 400d Novo pri nas Avto Mercedes predstavil avto, zaradi katerega bo treba spremeniti zakonodajo

Prihajajoči razred T bo zamenjava za sedanji model citan. Kot že prej je zasnovan na Renaultovemu kangooju. Mercedesova oblikovalska ekipa je povečala luksuzni količnik. Pri Mercedesu pravijo, da ga ne bo nihče zamenjal za renaulta.

Mercedes-Benz EQT concept | Avtor: EQT koncept EQT koncept

Mercedes EQB Novi EQB Avto Mercedes "strelja z vsemi topovi"

Rešetko motorne maske poznamo iz najbolj prestižnega električnega Mercedesovega modela EQS. Skupaj s kopico osvetljenih zvezd in kompletom tankih LED-žarometov, ki se zlivajo v vsak blatnik. Tudi zadnjim lučem LED se pod zadnjim oknom pridruži osvetljen trak.

Mercedes-Benz EQT concept | Avtor: EQT koncept EQT koncept

Mercedes-benz EQS Novi mercedes Avto Direktorji na elektriko do Münchna in nazaj

Kombi v dolžino meri malo manj kot pet metrov, na obeh straneh ima drsna vrata, ki se odpirajo dovolj široko, da potniki zlahka stopijo v tretjo vrsto sedežev. Tudi kabina je urejena po Mercedesovo, bodisi z vgrajenimi "spa" sedeži spredaj, multimedija pa uporablja zdaj že znano Mercedesovo programsko opremo za informacijsko-zabavno tehnologijo MBUX. Vozilu so namenili tudi ogromno panoramsko strešno okno.

Mercedes-Benz EQT concept | Avtor: EQT koncept EQT koncept

Mercedes-Benz EQS Razkritje Avto Razkritje: Začenja se nova doba potovanja z avtom

Tehnične podrobnosti glede strojne opreme in tovorne zmogljivosti pri Mercedesu niso podrobno navedli. V Stuttgartu potrjujejo zgolj to, da bo razred razred T poleg tradicionalnih bencinskih in dizelskih opcij zagotovo dobil tudi povsem električni pogon.
Če bo imel enako EV tehnologijo, kot so jo razkrili pri kangooju E-tech, lahko v električni različici pričakujemo baterijo s kapaciteto 44 kWh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.