Avto > Na Štrom
2612 ogledov

Odlična novica za vse, ki potujejo na elektriko

Petrol
Slovenija je del paketa šestih držav, ki bodo imele skupaj na eni platformi 252 hitrih in ultra hitrih polnilnic NEXT-E.

Družba Petrol je združila moči s partnerji projekta NEXT-E za postavitev polnilne infrastrukture za električna vozila in Hubject-om, digitalnim strokovnjakom za e-mobilnost.

Polnilnica za električna vozila Avto E-mobilnost: Evropa v srednjem veku, Slovenija pa v kameni dobi

Cilj medsebojnega povezovanja je omogočiti dostop do hitre in ultra hitre polnilne infrastrukture, preko ene aplikacije za polnjenje električnih vozil v šestih državah: Hrvaška, Češka, Madžarska, Slovaška, Slovenija in Romunija. 222 hitrih polnilnic (50 kW) in 30 ultra hitrih polnilnic (150–350 kW) bo integriranih v platformo Hubject, ki je največja čezmejna polnilna mreža na svetu. S tem bo v regiji omogočeno brezskrbno potovanje z električnimi vozili na dolge razdalje. 

 | Avtor: Petrol Petrol

Električna polnilnica e-vozila Avto Najšibkejši člen so polnilni kabli

Projekt NEXT-E, ki ga sofinancira Evropska Unija iz Instrumenta za povezovanje Evrope, je skupni projekt štirih energetskih družb (družb iz Skupine E.ON iz Češke, Romunije in Slovaške, HEP – Hrvatska elektroprivreda iz Hrvaške, družb iz Skupine MOL iz Madžarske, Hrvaške, Češke, Romunije in Slovenije, družb iz Skupine Petrol iz Slovenije in Hrvaške) ter dveh avtomobilskih proizvajalcev. Slovenija bo imela 32 tovrstnih polnilnih postaj, ki bodo bistveno olajšala potovanje vsem, ki imajo električni avtomobil in bi radi na poti izgubili čim manj časa s polnjenjem baterije.

Petrol Promo Zanimivo Petrol odprl prvo javno mini vozlišče za hitro polnjenje električnih vozil v Sloveniji

S sodelovanjem s Hubject-om partnerji projekta NEXT-E namreč znatno širijo vpliv e-mobilnostnega omrežja, saj z integracijo polnilne infrastrukture v Hubject-ovo platformo e-gostovanja zagotavljajo polnjenje električnih vozil na dolge razdalje.

 | Avtor: Petrol Petrol

Avto Pomembna novica za lastnike električnih vozil

Uporaba polnilnic za električna vozila je trenutno možna preko aplikacij vsakega posameznega ponudnika, kar povzroča ovire pri gostovanju na polnilni infrastrukturi različnih ponudnikov polnjenja in čezmejni vožnji. To se bo z integracijo 222 hitrih in 30 ultra hitrih polnilnic iz projekta NEXT-E v Hubject-ovo platformo gostovanja spremenilo. Omogočena bo brezskrbna vožnja električnih vozil od češke meje do Jadrana ali Črnega morja, samo z uporabo ene od aplikacij sodelujočih družb. Uporabniki določene aplikacije partnerjev projekta bodo tako lahko svoje vozilo napolnili na vseh polnilnih postajah platforme Hubject, kar pomeni, da bodo uporabniki električnih vozil v vseh državah, ki sodelujejo pri projektu NEXT-E, deležni boljše uporabniške izkušnje mobilnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.