Avto
2118 ogledov

Na začetku avgusta odstopil, zdaj umrl

Osamu Masuko Profimedia
Še na začetku avgusta je vodil Mitsubishi, zdaj je Osamu Musaka umrl.

Mitsubishi Motors je sporočil, da je umrl Osamu Masuko. Nekdanji vodja je 27. avgusta izgubil bitko z boleznijo, so danes sporočili iz družbe. 71-letnega Masuko je izdalo srce. 

Prav bolezenske težave so bile navedene kot razlog, da je Masuko na začetku letošnjega avgusta sestopil z vrha Mitsubishi Motors, enega največjih japonskih proizvajalcev vozil. Bil je veteran konglomerata Mitsubishi, v njegov avtomobilski sektor pa je prišel leta 2004 in ga od 2007 tudi vodil. Pod njim je prišlo do partnerstva z Nissanom, tako da Mitsubishi danes sodi v alianso skupaj z Renaultom in  Nissanom, poroča Automotive News.

Zelo viharno obdobje

Trojna aliansa gre vse od nasilnega sestopa njenega poglavarja Carlosa Ghosna decembra 2018 skozi zelo burne čase. Marca 2019 je na skupni tiskovni konferenci v Jokohami Osamu Masuko skupaj s takratnim šefom Renaulta Thierryjem Bollorém in Nissana Hiroto Saikawo pred svetovno javnostjo zatrjeval, da bo aliansa obstala. Danes vse tri znamke vodijo že povsem drugi ljudje, aliansa pa ima pred seboj povsem drugačne cilje. 

Pred tedni je Mitsubishi najavil, da zaradi prestrukturiranja in razdelitve vplivnih območij med trojico v Evropi ne bo več predstavil naslednje generacije svoje modelske palete. Za zdaj pa še ni znano, ali bo Evropo zapustil tudi z obstoječimi modeli, čeprav se je na to v minulih tednih v avtomobilskem tisku že namigovalo. Uradno pri Mitsubishiju to zanikajo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.