Avto
22 ogledov

Naelektreni spark

Chevrolet spark EV
1/3
Chevrolet
Chevroletovo bo na avtosalonu v Ženevi pokazal električno različico modela spark. Električni motor razvije 97 kilovatov moči (130 KM) in kar 542 Nm navora, ki je na voljo že takoj, ko voznik pohodi stopalko za plin.

Srce pogonskega sistema je električni motor s trajnimi magneti, ki ga je zasnovala družba General Motors (GM). Razvije lahko več kot 130 KM (97 kW) in omogoči pospešek 0–100 km/h v manj kot 8,5 sekundah.

Chevrolet spark EV bo opremljen z litij-ionskim akumulatorskim sistemom z več kot 20 kWh, ki deluje s pomočjo aktivnega tekočega hladilnega in ogrevalnega sistema. Akumulator je bil zasnovan za hitro polnjenje tako z običajnim izmeničnim tokom (AC) kot z enosmernim tokom (DC).

Hitro polnjenje z enosmernim tokom bo avtomobilu omogočilo, da se napolni do 80 odstotkov v približno 20 minutah. Poleg tega akumulatorski sistem omogoča dnevna večkratna hitra polnjenja z enosmernim tokom. Polnjenje z izmeničnim tokom zahteva 6 do 8 ur z uporabo 230-voltne vtičnice. Komplet napajalnega kabla je del standardne opreme.

Med najbolj izstopajočimi oblikovnimi elementi je sklop merilnikov, nameščen na krmilnem drogu, ki je opremljen z enim od dveh širokih 7-palčnih barvnih zaslonov LCD na dotik. Drugi zaslon se nahaja na sredinski konzoli in služi kot vmesnik za informacijsko-razvedrilni sistem, upravljanje klimatske naprave in za podatke o varčnosti z energijo.

Standardno bo opremljen s chevroletovim povezljivim sistemom MyLink, ki uporabnikom omogoča, da združljive pametne telefone priključijo na radio z zaslonom na dotik visoke ločljivosti. Chevrolet MyLink bo podpiral število izbranih aplikacij, ki bodo uporabnikom omogočale navigacijo s svojimi pametnimi telefoni ter poslušanje radijskih postaj po vsem svetu prek spleta. Vzvratna kamera bo vozniku v pomoč pri vzvratni vožnji.

Poleg tega bodo lahko uporabniki sistema MyLink, ki imajo združljiv iPhone* (od različice 4S dalje) z operacijskim sistemom iOS6, uporabljali Siri, napredni sistem za pomoč, s katerim bodo lahko med vožnjo in z rokami na volanu izvajali množico nalog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.