Avto
365 ogledov

Najcenejši prevoz na letališče

Taksi Dejan Mijović
Transfer. Na letališče najugodneje in najlažje z organiziranim prevozom.

Ponudniki. Če se na letališče odpravite v skupini, bo prevoz na osebo precej cenejši. Je pa vredno preveriti tudi različne ponudnike prevozov. Čeprav imajo na splošno vsi zelo podobne cene, bo morda ravno prevoz do vaše destinacije pri nekom cenejši. Tako je denimo pri After Fly prevoz iz središča Ljubljane do letališča Marco Polo v Benetkah 39,90 evra na osebo, če bi se peljali s Turanusom, pa bi vožnjo do tja plačali 24 evrov. Pri tem bodite pozorni, da prevoz pravočasno rezervirate, saj cena velja za prevoz več ljudi, ki hkrati potujejo v kombiju. Dražji ponudnik se razlike v ceni zaveda, a pravi, da “za to majhno razliko ponujajo varnost, udobje in natančnost”. Dodajajo, da pri njih ni skritih stroškov, ki se pri nekaterih pojavijo po opravljeni vožnji.

Delite stroške v taksiju

Če želite na poti do letališča v avtomobilu sedeti sami, boste morali pri Taxi Atiju za pot iz Ljubljane do dunajskega letališča odšteti 240 evrov. Pravijo pa, da je dobro, da čas odhoda in smer napoveste nekaj dni prej, kar podjetje objavi tudi na portalu Prevozi.org. Če se za to pot odloči še kakšen sopotnik, se stroški razdelijo.

Če parkirišče na letališču rezervirate, je cena bistveno nižja

Parkiranje. Mnogi se na letališče raje odpravijo z lastnim prevozom, saj se tako izognejo morebitnemu prilagajanju drugim potnikom. Pri tem je treba računati na porabo bencina in seveda parkirnino. Če se iz Ljubljane odpravite na letališče v Münchnu, boste po podatkih AMZS iz Ljubljane do tja prevozili 410 kilometrov v slabih štirih urah. Če računate, da se peljete z avtom, ki povprečno porabi šest ali sedem litrov bencina na sto kilometrov, vas bo taka pot stala približno 45 evrov v eno smer. Dodati morate plačilo cestnin in parkiranje. Če uporabo münchenskega parkirišča napoveste prek spleta, bo znesek za plačilo precej manjši. Z rezervacijo bo parkirnina za en teden 35 evrov, sicer jih boste odšteli 50.

Izberite bolj oddaljeno parkirišče

Na številnih letališčih se izplača parkirati na parkiriščih, ki so od letališča po navadi oddaljena nekaj kilometrov. Cenejša so za vsaj 20 odstotkov, poskrbijo pa tudi za brezplačen prevoz do letališča.

Na primer v Benetkah (letališče Marco Polo) lahko za 30 evrov en teden parkirate na zasebnem parkirišču nekaj kilometrov pred letališčem. Na letališču pa imajo več vrst parkirišč, a najcenejše je več kot enkrat dražje.

Na Brniku lahko izbirate le, ali boste parkirali na zunanjem parkirišču ali v garažni hiši. Če se odločite za prvega, boste za en teden plačali 50 evrov, če pa želite, da ima vaš jekleni konjiček med vašo odsotnostjo streho nad glavo, boste za en teden parkiranja v garažni hiši plačali 65,30 evra. Svetujemo vam, da parkirne kartice ne izgubite, sicer vam bodo zaračunali štiritedensko parkirnino, ne glede na to, koliko časa je bil vaš avto parkiran.

Komentarjev 1
  • Andraž Gavez 22:01 12.december 2012.

    Za vse tiste, ki besno iščete najcenejši taksi v mestu ... Tukaj je seznam najcenejših taksijev v mestu: http://mojtaksi.si/.