Avto
11509 ogledov

Najcenejši tesla S na svetu

Tesla S Tesla
Bi kupili rabljenega teslo S? Presenečeni boste, kako dobro držijo vrednost. A nek možak je uspel priti do tesle S za vsega 5.500 evrov.

Poskusite najti rabljeno teslo S za manj kot 40 tisoč evrov. Misija nemogoče. Na Mobile.de se najcenejša prodaja za slabih 50 tisočakov.

Razen če ne uporabite glave in rok. To je naredil neki Američan iz zvezne države Massachusetts. Na Youtubu se predstavlja kot Rich, v službi je inženir, v prostem času renovira avtomobile, ima tudi ženo in dva otroka. Čeprav pravi, da mu od plače ne ostane veliko, je uspel z nekaj iznajdljivosti in znanjem restavriranja avtomobilov priti že do corvette Z06 in jeepa grand cherokeeja SRT 8. 

Sedaj pa je potreboval še nekaj za ženo - teslo S. 

Volkswagen znak Nova razmerja Avto Pri Volkswagnu priznali, kdo je njihov glavni tekmec

Postopek je bil sledeč:

- januarja 2016 je za 14.000 dolarjev kupil uničeno teslo S, označeno kot "totalko". Med katastrofalnimi poplavami jo je zalila morska voda, sol je močno poškodovala elektroniko. Še vrata se niso odprla. 

- v enem mesecu je popolnoma razstavil uničen avto. Ugotovil je, da je večina baterijskih sklopov akumulatorja nepoškodovanih. Drago jih je prodal, hkrati pa še različne druge dele, vključno z motorjem (ni vedel, ali sploh deluje, a kupec se je strinjal). Ostala mu je celotna (nepoškodovana) karoserija, a hkrati je s prodanimi deli že prišel na pozitivno ničlo, seveda če ne upoštevamo njegovega dela. 

Norišnica Avto Prvi kupci dobili najbolj pričakovan avtomobil zadnjih let

- ob razstavljanju prve tesle S se je ogromno naučil o avtu. Pravi, da ga je fasciniralo, kako Tesla s tako malo sestavnimi deli lahko naredi tako veliko avta. Šel je v akcijo iskanja druge tesle. S predstavništvom same znamke si ni mogel pomagati, saj Tesla noče dobavljati rezervnih delov za avte, ko so enkrat zapisani kot totalka. 

- našel je drugo teslo S. Bila je odpisana, ker se je z njo prvi lastnik čelno zaletel. Zanjo je plačal 14.500 dolarjev.

- Česar ni potreboval, je znova prodal. Nato je iz drugega avta v karoserijo prve tesle prestavil akumulator, motor, sedeže, kable, armaturo ... Stvar je delovala, žena je nadvse zadovoljna, avto je dobil ime Dolores

- Rich je za obe tesli S plačal 28.500 dolarjev, a je prodal toliko njunih delov, da je pod črto za povsem delujočo teslo S plačal le 6.500 dolarjev oziroma okoli 5.500 evrov. Seveda pa se je moral kar precej potruditi.

Rich je vse svoje početje dokumentiral, še podrobnejše pa bo z videozapisi spremljal naslednji projekt - sedaj potrebuje teslo S še zase.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.