Avto
3304 ogledov

Najhitrejši avtomobil, ki je v Evropi parkiran na mestu za invalide

Ford GT
1/4
Ford
Srečnež, ki je kot prvi prejel ključe superšportnega forda GT, je invalid.

Aprila 2016 je 6.506 avtomobilskih navdušencev z vsega sveta oddalo nakupno ponudbo za prvih 500 ford GT super dirkalnikov. Zdaj je eden izmed srečnih lastnikov iz Skandinavije prejel ključe svojega vozila, ta je hkrati prvi ford GT v Evropi.

Fordov mali SUV Avto Ford EcoSport končno piha na dušo slovenskih voznikov

Jason Watt, nekdanji športni voznik iz Danske, je postal lastnik novega super dirkalnika, ki zmore kar 347 km/h. V dirkalni obliki je bil Ford GT oblikovan za zmago na dirki Le Mans 24 Hours, ki jo je osvojil že takoj 2016. Kot cestni superdirkalnik izdelan iz karbona ima Ford GT 655 KM, 3,5-litrski EcoBoost V6 motor in tehnologijo, ki vključuje različne vozne načine, da se cestni športni model, čim bolj približa lastnostim dirkalnega vozila.

Fordov eksoskelet EksoVest Avto Fordovi delavci z nadčloveško močjo

Jasnov novi Ford GT je prvi na Danskem in v Skandinaviji. Prav tako, kot njegov predhodni model Ford GT 2005, je tudi ta predelan za njegove potrebe, saj je Jason invalid (posledica nesreče z motorjem leta 1999). Strešni prtljažnik je nameščen tako, da Jason zlahka prevaža svoj invalidski voziček.

Focus Avto Ford bo še letos v Slovenijo pripeljal svojo vročo žemljico

“Moj ford GT je najverjetneje najhitrejši avto na svetu, ki je lahko parkiran na parkirišču namenjen invalidom,” je dejal Jason ob prevzemu vozila v Kopenhagnu.

Ford KA+ Active Prihaja v Slovenijo Avto Ford predstavil poceni crossover, ki prihaja v Slovenijo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.