Avto
3759 ogledov

Najmanjši Toyotin križanec že na poti

toyota yaris cross
1/16
Toyota
Toyota začenja s proizvodnjo novega kompaktnega športnega terenca yaris cross.

V tovarni Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) se je začela proizvodnja novega kompaktnega urbanega športnega terenca yaris cross, ki ga bodo v Evropi začeli prodajati v mesecu avgustu.

Toyota yaris cross | Avtor: Toyota Toyota

Avto Izboljšanje mobilnosti na ruralnih območji

Toyota Motor Europe je v novo proizvodno linijo, na kateri vzporedno nastajata dva modela (Yaris in Yaris Hybrid) vložila dodatnih 400 milijonov evrov. Letna zmogljivost tovarne TMMF se je s tem povečala na 300.000 vozil.  

toyota yaris cross | Avtor: Toyota Toyota

Avtomobilski ključi Avto To so najbolje prodajani avti na svetu

Novinec je zasnovan za potrebe evropskih kupcev, Toyota pa v prvi vrsti stavi na hibridno različico. Poleg tega gre za izjemno pomemben model na poti do 90-odstotne elektrifikacije celotne palete vozil znamke Toyota do leta 2025.

toyota yaris cross | Avtor: Toyota Toyota

Toyota land cruiser Novost Avto Pojdi kamorkoli in se varno vrni domov

To je drugi model znamke Toyota, ki nastaja na osnovi platforme GA-B, ki je ustvarjena za kompaktne avtomobile. Sicer pa že osmi model, ki na evropskem trgu nastaja na osnovi platforme TNGA. Začetek proizvodnje predstavlja še en korak na poti lokalizacijske strategije znamke.

toyota yaris cross | Avtor: Toyota Toyota

Toyota se v mobilno prihodnosti podaja z znamko Kinto Avto Tako še noben avtomobilski proizvajalec ni nagradil Slovenca

Toyota je letos še dodatno ojačala svojo lokalizacijsko vizijo, saj so v tovarni TMMP na Poljskem začeli izdelovati hibridno-električne menjalnike in elektromotorje za 1,5-litrski pogonski sklop, ki poganja tudi modela omenjeni različici modelov yaris.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.