Avto
7 ogledov

Nano bo zamenjal motorje

Tata nano Žurnal24 main
Analitiki ameriške televizijske mreže CNN so se pozabavali s fenomenom Tatinega modela nano, najcenejšega avtomobila na svetu in njegovega morebitnega vpliva na svetovne cene goriva.

Po ocenah analitikov CNN naj bi nano (če mu uspe velik preboj oziroma uspeh, kar je zaradi predvidene cene 1700 evrov tudi pričakovano) v Indiji povzročil povečanje potreb po gorivu, to pa naj bi se odražalo tudi v svetovnem merilu. Ciljna skupina indijskega proizvajalca vozil Tata so namreč ljudje, ki so se do sedaj zaradi previsokih cen vozil prevažali z motorji. Zdaj bodo lahko za majhen znesek – tudi za indijske plače – lahko v prihodnosti kupili vozilo. Drugi razlog za skrb je dejstvo, da Tata poceni avtomobil uporablja kot svojevrstno vabo za nove kupce, ti pa bi se lahko v prihodnosti odločili za nakup večjega in močnejšega modela, hkrati pa tudi bolj požrešnega.



Ob naštetih razlogih ne smemo pozabiti niti na Tatin preboj na druga svetovna tržišča, še posebej Kitajsko, kjer na nova vozila čaka na stotine milijonov morebitnih voznikov, vrste na bencinskih postajah pa so že zdaj dolge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.