Avto
21 ogledov

Naslednik supre bo hibrid

Toyota supra concept Žurnal24 main
Toyotina družina športnih avtomobilov zahvaljujoč modelu GT 86, ki k nam prihaja v kratkem, še vedno živi. Pojavile pa so se govorice, da naj bi Japonci prižgali zeleno luč za izdelavo naslednika nekdaj slavne supre, ki pa naj bi bil hibrid.

Toyota je v sodelovanju s Subarujem konec leta 2011 predstavila model GT86, s čimer so vnovič oživeli tradicijo izdelave športnih avtomobilov. Revija Motor Trend zdaj razkriva informacije, da naj bi načrtovali izdelavo precej močnejšega modela, ki naj bi bil narejen na osnovi šasije koncepta GRMN MR-S.

Medtem ko model GT86 poganja dvolitrski Subarujev bokser motor z močjo 147 kW (200 KM) pri visokih 7.000 vrtljajih ter 205 Nm navora (menjalnika sta šeststopenjska – ročni in avtomatski), pa naj bi imel naslednik supre hibridni pogon, sestavljen iz 3,5-litrskega bencinskega šestvaljnega motorja in dveh elektromotorjev. Električna motorja bosta poganjala sprednji par koles, bencinski agregat pa zadnji par. Skupna moč hibridnega sistema bo 298 kilovatov (405 KM). Novi Toyotin športni model naj bi bil na prodaj leta 2015, začetno ceno pa ocenjujejo na okoli 45 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.